Ugye mindannyiunknak megvan az a pillanat, amikor a fesztiválszezon közepén tartunk, ezerrel hasít a nyár, a nap szép lassan megy le a hátunk mögött, a levegőben futótűzként terjed minden ütem és dallam, a tömeg együtt pulzál, és elfog a végtelen szabadság érzése? Zamárdi már számtalanszor bizonyította, hogy az óriási hangcuccokkal, az elektronikus és rapzenével erre mind képes a Mol Nagyon Balaton legnépszerűbb programján, a Balaton Soundon. Elmondjuk, mi kiket várunk az idei fesztiválon.

Idén július 6. és 10. között tizedik alkalommal rendezik meg a Balaton Soundot, az első X betöltésére pedig garantáltan nagy bulival készül mindenki. A hazai producerpáros, a Stadiumx által készített 2016-os hivatalos Sound-himnusz egy hónapja izzítja a kedélyeket és ágyaz meg kellőképp a szezon egyik legnépszerűbb eseményének.


1. Martin Garrix

A fellépők között lesz a mindössze 20 éves Martin Garrix, akinek Animal című debütáló számára 2013-ban minden konditerem felrobbant kicsit. A holland srác azóta olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Tiesto vagy Usher, és rendületlenül tartja a nyári slágergyárosok közötti előkelő pozícióját, tavaly például az ő koncertje zárta a Szigetet.


2. Macklemore & Ryan Lewis

A hőségre való tekintettel reméljük, hogy a Magyarországra már szinte régi ismerősként visszajáró, Zamárdiban viszont a mostani fesztiválon debütáló fenegyerekek az örökre a retinánkba égett thrift shop bunda nélkül futnak be, és fűszerezik meg pörgős szövegekkel az amúgy meglehetősen konzekvens electro line-upot. 

3. Tyga

Az amerikai előadó neve a Thank You God Always kifejezés első betűinek összeolvasásával jön ki, de a koncertje egyáltalán nem csak ezért lehet érdekes. Tovább erősíti a fesztivál rap vonalát, az utolsó napon tartott koncertjén pedig a lehúzott ablakos autós vagánykodások zenei alapanyagával a Föld leglazább kiskirályának érezheted magad. Slusszpoén, hogy Tyga jó barátja, Chris Brown is a fellépők között van.

4. Robin Schulz

A német DJ remekül fogja hozni a nyári fröccsáztatta esték elengedhetetlen chilles aláfestő mixeit. Valljuk be, bármennyire edzettek vagyunk is az egyhetes maratoni bulizásra, jól jönnek azok a ritmusok, amikor picit megáll az idő, és fel lehet töltődni. 

5. Punnany Massif, Wellhello, Dublic

A nemzetközi sztárfellépők mellett vétek lenne megfeledkezni a hazai zenei élet legjobbjairól, akik minden fesztivál hangulatához nagyban hozzájárulnak. Az ízig-vérig mai, szövegcentrikus popos iránytól kezdve a kőkemény dubstep, trap vonalig számos magyar együttes gondoskodik a hangulatról.

A Wellhello például elhozza legújabb számát, ami a KFT 1986-os Balatoni nyár című számának feldolgozása. Egyben azt is érdemes tudni, hogy ez a dal lesz az idei Strand Fesztivál himnusza is.

Akik tartanának egy kis szünetet két szeletelés között, kipróbálhatják a Mol Nagyon Balaton Kalandvár izgalmait, mókázhatnak egyet a szárazföldi vagy a We Love Balaton vízi vidámparkjában, ahol mi is készülünk nektek meglepetéssel.