A nyár bővelkedik különböző fesztiválokban, amelyek vonzereje a könnyed szórakozásban rejlik. A VeszprémFest ezzel szemben egy fokkal komolyabb hangvétellel szólítja meg a közönségét. A repertoárban idén is Grammy- és Golden Globe-díjasok viszik a prímet, a nyitóeseménytől a MOL Nagyon Balaton programsorozattal közösen szervezett zárókoncertig.

Július 13. és 17. között már 13. Alkalommal rendezik meg a VeszprémFestet. Az elmúlt évekhez hasonlóan a meghívott hazai és nemzetközi előadók egyaránt magas színvonalat képviselnek minden zenei műfajban.

Veszprém városában júliusban nagyon pezseg az élet, hiszen az Óváros téren múlt péntek óta a Rozé, Rizling és Jazz Napok fesztiválon a balatoni régió legjobb borainak válogatása kíséri az érseki vár nagyszínpadán egy héten keresztül jelentkező jazz- vagy jazz ihlette koncerteket.

A fesztivált a Buena Vista Social Club dívája, Omara Portuondo nyitja, aki Diego el Cigala spanyol flamencoénekessel lép színpadra. A koncert a 85 Tour sorozat része, ez az énekesnő korának és 70 éves pályafutásának méltó megünneplése.


A híres bariton, Gregory Porter először mutatja meg Magyarországon ikonikus jazz-blues-soul-gospel koktélját. A várható erős szél és az alacsony hőmérséklet miatt ezt a koncertet a Veszprém Arénában tartják meg, erről több információt a fesztivál honlapján található. Legnépszerűbb slágereit hozza a 80-as, 90-es évek egyik legkedveltebb popsztárja, Lisa Stansfield, aki többek közt George Michaellel és a Queennel is zenélt már együtt.


A Carnegie Hallt is megjárt Jamie Cullum nem hiába van az Egyesült-Királyság legsikeresebb jazz-zenészeként tartják számon. Viszonylag fiatal kora ellenére a bezsebelt díjait jó ideig sorolhatnánk, a GQ magazin pedig kétszer is neki ítélte az "év embere” címet.

Vasárnap a kifinomult chill mesterei, a Thievery Corporation koncertje zárja a fesztivált, akik a bossa novától a pszichedelikus dallamokig számos zenei elemet és stílust fonnak egybe a színpadon, ívet adva a VeszprémFest műfaji skálájának.