Egyre peregnek a napok és az órák a honlap visszaszámlálóján, július 22-én kezdődik a Művészetek Völgye. A bő egy hétig tartó fesztiválon több mint 1000 programot találtok az udvarokba tömörülve. Felveheted a nyúlcipőt, de mehetsz úgy is mint egy vérbeli csiga, hogy mindent ki tudj élvezni a legapróbb népművészeti árus portékáitól a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpados nagykoncertekig.

Ahogy a Bermuda-háromszögben repülők és hajók tűnnek el, úgy kebelezi be és semmisíti meg a Taliándörögd-Kapolcs-Vigándpetend triumvirátus az unalmat és kultúrahiányt. Összeszedtünk pár koncertet, amelyeket látni kell Kapolcson.

Skye and Ross from Morcheeba @ Panoráma Színpad

Lassan 10 éve lesz, hogy a Rome Wasn’t Built in a Day, Undress Me Now vagy az Enjoy the Ride megunhatatlan slágereiért felelős zenekar nem ad már több koncertet. Reményeink szerint ezt az űrt tölti majd be az idén alakult, duóra csökkent formáció. Az új felállás új számokkal párosul, kíváncsian várjuk a végeredményt.

Mikor lesz? 2016. július 31. - 21:00

Ivan and the Parazol @ Panoráma Színpad

Az együttes már szinte klasszikus visszajárónak számít a Völgyben. Azt is mondhatnánk, nincs Művészetek Völgye Ivan and the Parazol koncert nélkül. A srácok minden alkalommal kinyitják egy időgép ajtaját és visszarepítenek az ízig-vérig rock&roll világába, miközben garantáltan felszántják a színpadot.

Mikor lesz? 2016. július 22. - 23:30

Enrico Pieranunzi & Harcsa Veronika @ Harcsa Veronika Udvar

Az olasz zeneszerző-zongorista és a magyar énekesnő közös estje az európai jazz színtér egyik legminőségibb egyvelegét ígéri. Az udvar háziasszonya a hét során többször is elbűvöli a közönséget koncertjeivel és interaktív workshopjaival.

Mikor lesz? 2016. július 29. - 18:30

Budapest Bár @ Panoráma Színpad

A kezdetek kezdetén a terv egy lemez létrehozása volt. Ennek csaknem 10 éve. A Budapest Bár úgy forgatja meg az örökzöld slágereket, mint ahogy a férfiak a nőket a koncertek során - összebújva, andalogva vagy nagyon ropva.

Mikor lesz? 2016. július 27. - 21:30

Irie Maffia @ Panoráma Színpad

Az egész fesztivál alaphangulatát sűríti össze az Irie Maffia. Az ő koncertjükkel nem lehet mellélőni: a reggae és a dancehall olyan elemi, őszinte egyvelegét hozzák össze, ami hatalmas adag boldogsághormonként robban minden alkalommal a színpadon.

Mikor lesz? 2016. július 24. - 23:30

Zenehajó @ MAO Udvar

A Hajós András és a Modern Art Orchestra nevével fémjelzett koncertsorozat kicsiknek és nagyoknak is nagy élmény lehet. Sosem késő megismerkedni vagy még közelebb kerülni a jazz, bossanova dallamokhoz, játékos formában pedig minden könnyebben megy. Fekete-Kovács Kornél nagyon ért a MAO instruálásához, Hajós András pedig a közönséghez, de a legfontosabb, amihez mindketten nagyon, az a zene.

Mikor lesz? 2016. július 28. - 13:30

Lajkó Félix & Óperentzia @ Panoráma Színpad

A Fonó Zenei Udvar megbízásából koncertezik a világzene egyik leghíresebb magyar képviselője. A hegedűművészetet legalább annyira nem könnyű közel hozni az emberekhez a 21. században, mint a népzenét, de Lajkó Félixnek valahogy mindkettő sikerül, pláne az Óperentzia zenekar mágikus realizmust megidéző, modern csavarával.

Mikor lesz? 2016. július 25. - 23:30