A MOL Nagyon Balaton programsorozat egyik legkülönlegesebb fogása a Kompkoncert eseménysorozata. Elsőként Geszti bizonyította albumbemutatójával, hogy mindig képes megújulni, most pedig Szabó Balázs Bandája száll a fedélzetre, hogy kivételes élményben részesítse a közönséget.

Július 22-én a Tihany–Szántód vonalon közlekedő komp ad otthont a banda rendhagyó koncertjének. A folkos hagyományokból és a meseszerű hangzásvilágból táplálkozó dallamok szépirodalmi magaslatokba törő dalszövegekkel párosulva egészen különleges pillanatokat ígérnek a Balaton közepén. Számról számra távolodunk a parttól, a nap szép lassan lebukik a horizonton, a népzenei, rockos, popos alternatív dallamok pedig olyan szépen találkoznak össze, mint a hajó és a víz.


A báb- és táncszínész frontember a 2009-es alakulás óta nem csak azt mutatta meg, hogy mit jelent multiinstrumentalistának lenni, de olyan újításokat is hozott a laikus hangszer- és zenebefogadók látóterébe mint a kaval, azaz pásztorfurulya vagy a furcsa, dobozszerű cajón, amiről első ránézésre senki sem gondolná, hogy meghatározó hangforrása lehet kedvenc számainknak. Merthogy azokat a dalokat, amik felcsendülnek a kompon, hallhattuk már százszor, mégis egész biztos, hogy a környezet felejthetetlen atmoszférát teremt – a két part közt félúton egy kicsit megáll majd az idő.