Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Kevesebb lehet a szőlőtermés az átlagosnál

Maximum 15%-os veszteségre készülnek a balatoni borászok.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) augusztus 9-én, kedden sajtótájékoztatót tartott a fővárosban, amelyen a szervezet elnöke, Légli Ottó, a Légli Szőlőbirtok vezetője bejelentette, hogy "az idei szőlőtermés az eddigi becslések szerint nem éri el az átlagost".

Természetesen ez becslés, nem jóslat, hiszen több körülménytől függ a termés alakulása, elsősorban az időjárástól. A folyamatos, napsütéses idő lenne a borászok számára a legjobb, de ezt természetesen senki sem tudja garantálni.

Az előzetes kalkulációk szerint 2,5-2,7 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe. Légli az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a korábbi viharok és jégesők miatt "10-15 százalékos lehet a veszteség", de ott, ahol "az eső jótékony hatására a szőlőszemek kiteltek, ott akár 10%-os többlet is előfordulhat, ami országos átlagban kiegyenlítheti a kiesett termést."

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Balatoni reggelizőhelyek, amelyek télen is nyitva tartanak

?>

Olyan helyeket ajánlunk, ahová télen is beülhetünk egy finom brunchra, hogy fenséges reggelivel indítsunk el egy szuper téli balatoni napot.

Ezek a legjobb kutyabarát helyek 2023-ban a Balatonnál

?>

Tizedik alkalommal hirdették meg az Év kutyabarát helye kampányt. Mutatjuk a balatoni nyerteseket.

Neked ajánlott

A