A MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként többször bebizonyosodott már a nyáron, hogy jó koncertet nem csak egy fesztivál nagyszínpadán lehet hallgatni. A Kompkoncerttel már kétszer hajózhattunk ki, miközben a Balaton a lábunk alatt vitte a hangokat, az államalapítás ünnepén pedig szintén egy vízközeli helyszín teszi emlékezetesebbé a Magna Cum Laude koncertjét.

A nagyon népszerű Káli-medence, vagy a borairól és borfesztiváljairól messzeföldön híres Badacsony és Füred között nehezen jut szóhoz Révfülöp a Balaton partján. Pedig itt található túlzás nélkül az északi part egyik ikonikus helye, a Hullám Hostel hazai utazókkal és külföldi szállóvendégekkel: ide az is szívesen betér egy sörre, aki nem marad éjszakára. A közel 100 éves fogadó gyűjtőhelye lett a jópofa embereknek és kiindulópontja az örökre megmaradó, klasszikus balatoni történeteknek.

A helyi Szigeti Strand a domboldalával és a nagy fák árnyékaival szintén remek hely, a Fülöp-hegyi Kilátóból pedig nemcsak a déli partot és Badacsonyt, hanem szinte az egész Káli-medencét be lehet látni a tanúhegyekkel, mindennel.

Az augusztus 20. a nemzeti ünnep és rengeteg program miatt mindig fontos alkalom a Balatonnál: a borfesztiválok, gyerekprogramok egyre besűrűsödnek és koncertekből is egyre szélesedik a paletta. A MOL Nagyon Balaton ebből egy nagy koncerttel veszi ki a részét, ezzel Révfülöpöt is bevonja a szokásosnál jobban a balatoni körforgásba.

A Magna Cum Laude már évek óta rendszeres fellépői a fesztiváloknak, a dallamos, könnyed popzene egyik legismertebb képviselői. A tömegeket már az idei szezon alkalmával is többször mozgatták meg, ez várhatóan Révfülöpön is ugyanígy lesz. Őket a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató döntőjébe jutott Bagossy Brothers Company vezeti fel majd szombat este előzenekarként.