A MOL Nagyon Balaton egyik különleges fesztiválja, a B. my. Lake friss erővel és lankadatlan lelkesedéssel prezentálja a hazai és külföldi elektronikus zene legjobbjait. Szomszédjával, a szintén Zamárdiban hódító STRAND Fesztivállal egy időben ugyan, de a zenei paletta más szegmensét aknázzák ki: ha a bejáratnál a B.my.Lake felé fordulsz, a techno/tech-house/minimal/house zenéből kapsz jó nagy dózist. Elmondjuk, mi kiket várunk legjobban a fesztiválon.

Bár már az indulás évében, 2013-ban elnyerték a holland European Festival Awards-on az „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat, minden évben egyre több újítást vezetnek be. Idén az eddigieknél is komplexebb hang-fény-és látványelemekkel készülnek, illetve a Balaton Soundról áthozzák az egyik legnépszerűbb helyszínt, a Telekom Aréna sátrát, ami oldalát megnyitva, kisebb átalakításokkal várja majd a közönségét.

Siófok és Zamárdi között minden nap 14.00-05.00 között jár a Tisza-Tranzit (18.00-21.00 között közvetlen járatként funkcionálva) sőt a B. my. Lake transzfer Budapestről, akár a Liszt Ferenc Reptérről is elszállítja a nyár méltó lezárásaként egy utolsó nagyot bulizni vágyókat.

Hogy milyen fellépők közül lehet szemezgetni?

Solomun

Aki csípi a house-t, vagy csak nem veti meg az elektronikus zenét, biztosan belefutott már a bosnyák-német DJ nevébe vagy trackjeibe.

Mikor lesz? 08. 27. (szombat) 23:30

Kollektiv Turmstrasse

A világszinten ismert house mesterpáros egészen biztosan kiváló bulit hoz majd össze és tovább bizonyítja, hogy létezik okos elektronikus zene. A melodikus techno nagyatyjai már számos helyszínen mozgatták meg a közönséget.

Mikor lesz? 2016. 08. 25. (csütörtök) 02:00

Carl Cox

A egyik legtechnikásabb DJ-ként ismert brit techno nagyágyú már ismerősként tér vissza a magyar fesztiválok színpadára. Ha az elektronika bekerül a zenei palettába, Carl Cox neve biztosan feltűnik a lineupnál.

Mikor lesz? 08. 26. (péntek) 01:30

Dubfire

2006-os kiválása az ikonikus Deep Dish formációból volt az első fontos lépés ahhoz, hogy mára élvonalbeli  DJ és producerként ismerje a világ. Bár meglehetősen régóta van a szakmában, folyamatosan tud újat hozni, amivel újra és újra kivívja a szakma elismerését.

Mikor lesz? 2016. 08. 27. (szombat) 02:30

Richie Hawtin 

A legendás techno generációk 2. hullámának kanadai képviselője, a techno fővárosaként is aposztrofált Detorit szomszédságában felnőve vált az elektronikus zene egyik leghitelesebb alakjává. Tavalyi fellépése után ismét ott lesz Zamárdiban, a B.my.Lake színpadán.

Mikor lesz? 08. 25. (csütörtök) 04:00

Joseph Capriati 

Ha azt mondjuk nápolyi techno, Marco Carola, Markantonio vagy Joseph Capriati neve biztosan beugrik. Utóbbi kisiskolás kora óta nyúzza a garázsban a dj-konzolját, ez a szenvedély és lelkesedése pedig mára már a legnagyobb színpadokig repítette.

Mikor lesz? 08. 25. (csütörtök) 04:00