Szeptemberben jön a harmadik Kálibuli. A remek helyi éttermek főznek, lesznek jó borok és idén még a Kistücsök tulajdonosa is átjön beszélgetni a déli partról.

Idén a MOL Nagyon Balaton záróbulija a Kálibuli lesz Köveskálon. Az Északipart Magazin stábja már harmadszor szervezi meg a Káli-medencét ünneplő fesztivált, ahol természetesen lesznek nagyon jó ételek és nagyon jó borok, de a tele hasunk mellé még előadásokat is hallgathatunk.

A gasztronómiáról többek között az ország talán legismertebb gasztrobloggere, Mautner Zsófi beszélget Csapody Balázzsal, a Kistücsök tulajdonosával, történészek (Katona Csaba és Praznovszky Mihály) a könnyűvérű, 19. századi füredi lányokról értekeznek, két újságíró, Stumpf András (Mandiner) és Szakonyi Péter (napi.hu) pedig azt tárgyalják ki, miért annyira vonzó Budapestről vidékre, vagy éppen Budapestről külföldre költözni.

A neves borászatok és éttermek kínálatából kóstolni is lehet, de a szervezők egyelőre nem árulták el, mivel készül a Kővirág, a Káli Art Inn és a Mi a kő konyhája. Mindenkit várnak családostul szeptember 17-én 11:00 órától Köveskálon.

A beszélgetők teljes listáját itt találjátok, jegyet pedig itt tudtok vásárolni.