Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Dinók költöznek Veszprémbe

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 04. 14. 17:04

Jön 28 műanyag dinoszaurusz Németországból. A Tyrannosaurus fejébe be is lehet majd mászni.

A néhány nappal ezelőtt felállított Spinosaurus és Triceratops mellett további huszonnyolc dinoszaurusz életnagyságú mása lesz látható a hamarosan megnyitó kéthektáros őslényparkban. A 150 millió forintból megvalósuló beruházás keretében Németországból hozatott műanyag-szobrok többsége „megmászható” lesz, nem beszélve a már említett Tyrannosaurus Rexről, amelynek a fejébe is be lehet majd mászni – számolt be róla az MTI.

A majdnem három focipályányi Jurassic Park-utánérzés mellett épül egy 250 millió évre visszatekintő földtörténeti kiállítás is. Az ott kialakítandó „játékos foglalkoztatókba” látogató gyerekeknek lehetőségük nyílik például részt venni egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz feltárásában. Emellett Török László igazgató elmondta, hogy a kiállítótérben kap helyet az a mezozoikumi tengeri hüllő és kavicsfogú álteknős, amelynek felszínre kerülése a veszprémi Laczkó Dezsőhöz köthető.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő bónuszként hozzáfűzte az elmondottakhoz, hogy a nemrégiben meghirdetett Fiatalok Éve keretében az állatkert is kedvezményesen látogatható bizonyos napokon. Mindez igaz, de kizárólag a párokra, azok közül is csak azokra, akik közül legalább egyikük 14 és 25 év közötti veszprémi lakos, vagy rendelkezik veszprémi diákigazolvánnyal, és még ők is csak minden hónap első szerdáján élhetnek az akcióval. A 80%-os kedvezmény tényleg jelentős, de a finoman szólva is bonyolult feltételek miatt minden párnak romantikus szabályértelmezést kívánunk a „Randi szerda” programhoz.

Hasonló tartalmak

Admin mode