Máris elkezdhetjük tervezni a nyarunkat, kezünkben két kiemelt fontosságú Balaton-parti fesztivál egyre teljesebb fellépőlistájával.

A műfaj teljesen más, abban viszont közös a Balaton Sound és a Művészetek Völgye, hogy sok éve turbózzák fel a balatoni nyarakat és csalogatnak masszív embertömegeket a tó partjára és környékére. Várható, hogy ez idén sem lesz másként, elég csak rápillantani a fesztiválok official fb-oldalaira.

A Balaton Sound stábja folyamatosan látja el a fesztiválozókat az újabb fellépőkről szóló hírekkel, ezúttal DJ Tiesto, Jason Derulo és Afrojack került fel Kygo, Hardwell és Timmy Trumpet mellé a listára. Az elektronikus zenére épülő fesztivál július 5. és 9. közt lesz megrendezve a jól megszokott helyszínen, Zamárdiban. Bővül még az előadók listája, de akik biztosan ott lesznek: Marshmello, R3hab, az élő produkciót ígérő Sigma és Netsky, Sasha, Jamie Jones, Example & DJ Wire, Carnage, Jan Blomqvist, Alison Wonderland, Nod One's Head, D.O.D, Kiida és Ravitez. A frissülő listát pedig itt találjátok.

Művészetek Völgye összművészeti fesztivál is megrebesgette, mire számíthatunk idén, ők is bejelentették az első neveket: fellép többek között a Pink Martini, a francia Nouvelle Vague és az idén tízéves Deluxe is. A zenei műsor mellett új programhelyszínekkel, cirkusszal, gyerekbarát megoldásokkal és még több színházzal várják az érdeklődőket július 21. és 30. között. Taliándörögdön Hobo kertjében időzhetnek a fesztiválozók, Vigántpetenden Cirque du Tókert néven újhullámos cirkuszi helyszín nyílik, a vigántpetendi templomban pedig a komolyzene kapja majd a főszerepet.