Július utolsó hétvégéjén egyszerre válogathatunk a nyugis és pörgős nyári programok között. A Művészetek Völgye és a Badacsonyi Bor7 fináléja mellett Stereo MC's koncerttel indulnak az idei kompkoncertek, a Strandok Éjszakáján szervezett körülmények között fürdőzhetünk a holdfényben, a Klassz a pARTon pedig Balatonfüredre hozza Lajkó Félix és Balázs János koncertjét.

Kompkoncert vol 1. – Stereo MC's (07.28.)

Egy kompnál különlegesebb koncerthelyszínt azért nehéz elképzelni. Amíg a zenekar játszik, a komp a Balaton vízén köröz Tihany, Balatonfüred és Zamárdi között. Az idei nyár első kompkoncertjén a a brit hiphop-duó, a Stereo MC's ad koncertet a különleges helyszínen, olyan megunhatatlan dalokkal, mint a Connected vagy a Step It Up. A jegykezelésre és beszállásra a Tihanyi révben kerül sor 18:30-tól, majd fél 8-kor indulnak a hajók. A koncert előtt DJ Elf zenéire melegíthetünk be.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Strandok Éjszakája (07.28.)

A Magyar Fürdőszövetség idén is megrendezi a Strandok Éjszakáját július 28-án, pénteken: a Balaton környékén is több helyen lesz lehetőségünk csatlakozni a holdfényben fürdőzőkhöz, mivel ebben az évben – többek között – a Diási Játékstrand, a Lidó strand és a Zalakarosi Fürdő is csatlakozott a kezdeményezéshez. Zalakaroson brazil showtánc, Vonyarcon szabadtéri festménykiállítás és „ünnepi fénydíszek”, Gyenesdiáson pedig kincskeresés és vízi aerobic várja az esti fürdőzőket.

Művészetek Völgye (07.28–30.)

Vasárnap ér véget a 2017-es Művészetek Völgye, így a hétvégén még utoljára megnézhetitek, hogy végül milyen is lett a Hello Wood álomtelepülése, hallgathattok előadást Bartókról szombaton 15:00-kor és megtudhatjátok, hogy miként gabalyít mindent össze Puck pénteken 21:00-tól. Emellett még utolsó alkalommal kiszabadulhattok a „palackszobából”, felszállhattok az Arany-buszra, szoríthattok Mágnás Miskának, vagy épp az Önismereti Diszkóban fordulhattok önmagatokba.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Badacsonyi Bor7 (07.28–30.)

A Badacsonyi Bor7 idei utolsó hétvégéjének minden estéjére jut egy-egy izgalmasnak ígérkező koncert: pénteken Stahl Barbara és Havai Gábor duettezik, szombaton a Kerekes Band csinálja a bulit, vasárnap pedig NÁGI lép fel 20:30-tól. Mindemellett pedig még tizennégy Balaton-felvidéki termelő boraiba is belekóstolhattok a vasárnap esti zárásig.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

ARTplacc 2017 (07.28–30.)

A tematikus hétvégékből összeálló fesztiválon ezúttal a természet és az ember közötti kapcsolatot vizsgálhatod művészekkel együtt. Vasárnap 10:30-tól és 16:00-tól színháznevelési foglalkozásokkal jelentkezik a Veronaki, valamint a hétvége mindkét napján fotó-workshopra kerül sor, a továbbiakban pedig lesz betonworkshop, foodstyle, fotókiállítások, illetve egy folyamatosan bővülő lista előadókkal, kiállítókkal és művészekkel.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Kultkikötő (07.28–30.)

Az idei Kultkikötő közepén járva ez a hétvége sem múlik el eseménytelenül: pénteken 20:30-kor lép fel a Quimby a földvári színpadon, másnap pedig ugyanott és ugyanakkor lép fel a Grund, a vígszínházi fiúzenekar. Mostani turnéján a már több mint negyedszázados Quimby legutóbbi lemezük, a Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásba látványvilágot viszik magukkal mindenhová. A Fesztbaum Béla vezetésével idén alakult Grund egyre bővülő repertoárján helyet kap több vígszínházi sláger és néhány klasszikus a hazai és a külföldi rock világából.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Gyík zenekar a Káli-Kapocsban (07.29.)

Szilveszteri mulatságuk után ismét visszatér a Káli-medencébe a Gyík zenekar: szombaton 20:00-tól a mindszentkállai Káli-Kapocsban lép fel a csapat. A formációnak nemrég jelent meg az új kislemeze – egy évvel a legutóbbi, a Lónak a kaszát óta –, a három tételből álló, Alapmű címre keresztelt EP.

Bohém Légyott (07.29.)

Július 29-én, szombaton negyedjére gyűlnek össze a Balaton bohémei a Szent György-hegyi Gilvesy Pincészet kertjében. A július-búcsúztató éjszakai buli misztikus hangulatáért a mesebeli helyszín, a finom falatokért a Búzalelke és a Chef Anatoli Belov felel. A zenei felelősök között találjuk az etnojazz Cirkusz-Ka triót, a perui-magyar-andalúziai akusztikus formációt, Descaradurát és DJ Papa Áront. Emellett pedig a belépők mellé egy-egy pohár Bohém 2016-bor is jár, nem beszélve arról, hogy 12 éves kor alatt ingyenes a belépés.

Klassz a pARTon 2017 (07.29-30.)

A Klassz a pARTon egy nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amely idén már harmadik alkalommal indult útjára: neves előadóművészek és zenekarok, valamint feltörekvőben lévő ifjú titánok lépnek fel a Balaton partján több héten keresztül. Szombaton 20:00-kor a paloznaki Szent József Házban lép fel a Görög Sisters, másnap 20:00-tól pedig a Haydn Barytontrio zenél a gyulakeszi Csigó-malomban, illetve szintén 20:00-tól Lajkó Félix és Balázs János a füredi Kisfaludy Színpadon.

Mastercard Élményhajó és Varázshajó (július 14.–augusztus 27.) (X)

Idén nyáron is kulturális élmények várnak rátok a Balaton közepén, a Szent Miklós zászlóshajó fedélzetén, köszönhetően a Mastercard és a BAHART együttműködésének. A Mastercard Élményhajó péntekenként várja az utasokat július 14. és augusztus 18. között: 20:30-kor indul a siófoki kikötőből, és másfél órás útja alatt stand-up comedy előadásokat láthattok olyan ismert humoristákkal, mint Felméri Péter és Mogács Dániel. A Mastercard Varázshajót a kisgyermekes családoknak ajánlják, egyórás utat tesz meg, miközben műsorral és ajándékokkal szórakoztatják a gyerekeket. Hétfőtől szombatig közlekedik, négy északi és hat déli parti kikötőben szállhattok fel rá. 

Mindkét hajótípusra a BAHART pénztáraiban válthattok jegyet. Ha Mastercard vagy Maestro bankkártyával fizettek, az élményhajóra 50%, a Varázshajóra 10% kedvezményt kaptok. A bankkártyás fizetés mellé egy 10 százalékos kupon is jár, ezt a hajók fedélzeti büféjében válthatjátok be, ahol szintén lehetőségetek van kártyás fizetésre is. (X)

Anna Fesztivál 2017 (07.28-30.)