Négy napig dübörögnek a nagyszínpadok Zamárdiban – kertmozival, tábortűzzel és rengeteg húzónévvel várnak a nyár utolsó fesztiváljai.

Elstartolnak az idei nyár és egyben a MOL Nagyon Balaton utolsó fesztiváljai: indul a STRAND és a B.my.Lake Zamárdiban. A STRAND még csak az ötödik születésnapját ünnepli, de már felveszi a versenyt a nagyokkal. A szervezők külföldi vendégekre is számítanak, a két rendezvényre összesen 120 ezer fesztiválozót várnak.

A STRAND Fesztivál felvonultatja a hazai zenei élet krémjét a Quimby-től a Halott Pénzig, Péterfy Boritól a Brainsig, és persze fellép a Nagy-Szín-Pad győztes Lóci játszik is az idei fesztivál himnuszával. A nemzetközi felhozatalra sem lehet panasz: a headliner-sort szerdán a You me at Six nyitja, másnap a Bastille, majd Parov Stelar és John Newman következik, de a toplistás DJ-producer Alan WalkerAlle Farben, az Icona PopRedfoo és Wilkinson is színpadra lép.

Idén a helyszínek listája is bővül. A három koncertszínpad mellett egy Kertmozi is épül, ahol esténként 2-2 magyar filmet nézhetnek a fesztiválozók, többek közt a Kincsem, a #sohavégetnemérős, a Balaton Method és a Van, valami furcsa és megmagyarázhatatlan kerül vászonra. Ugyancsak új helyszín a Tábortűz, ahol dalszerzők és feldolgozásokat játszó előadók mutatkozhatnak be, de időnként a nagyszínpados sztárok is gitárt ragadnak itt. A #Hello Hungary STRAND ART helyszínen 1000 darab festmény készül a Balatonról, a Nagy STRAND Kaland vetélkedőkön pedig száz csapat mérkőzik meg értékes díjakért.

A zamárdi szabadstrand másik felén is dübörögnek majd a hangfalak, a B.my.Lake az elektronikus zene rajongóit csábítja a Balaton-partra. Többek közt Sven Väth, Solomun, Adam Beyer, Loco Dice, Ben Klock, Dixon, Sam Paganini, Rødhåd, Julian Jeweil, Ben Sims, Jan Blomqvist, Mind Against, Jacmaster és Amelie Lens garantálják a feledhetetlen napokat. Már az első estére a világ egyik legnépszerűbb techno-kiadója, az Adam Beyer által vezetett Drumcode érkezik.

Bár az utolsó pillanatban vagyunk, jegyeket még mindkét fesztiválra válthattok a helyszínen, vagy megrendelhetitek online, a STRAND Fesztiválra ITT, a B.my.Lake-re pedig ITT