Saint-Exupéry regénye, balatoni versillusztrációk, elfeledett grafikai művek. Kiderült, mi lesz ősszel a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban.

Eredményes hónapokat zárt a veszprémi Lackó Dezső Múzeum – írja a Vehir. Az augusztusi adatok szerint az idei látogatószám több mint hétezer emberrel meghaladja a tavalyit – derült ki az intézmény keddi sajtótájékoztatóján. A múzeum igazgatója, S. Perémi Ágota azt is hozzátette: ősszel is sokszínű kínálattal készülnek, hogy még több látogatót nyerjenek meg.

Szeptember 29-én, pénteken nyitják meg a Bolygón innen, Földön túl című interaktív kiállítást, melyet Saint-Exupéry kisregénye, A kis herceg alapján állítottak össze, szombaton pedig egy Mi-24D típusú harcihelikoptert ismerhetünk meg testközelből.

Október 11. és 15. között tartják a második Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót – közben, október 14-én megnyitják az ősz egyik különlegességét, egy utcatárlatot, mely a Balatonról írt versek illusztrációit vonultatja fel, egy 1967-ben készült grafikai sorozat darabjait, többek közt Borsos Miklós, Udvari Erzsébet és Szász Endre alkotásait.

Október 18-án a Magyar Festészet napjához csatlakozik a múzeum: tárlatvezetést és alkotóműhelyt tartanak a tanulmányi raktárban, október 19-én pedig az Ez vagyok, ez a formám című kiállítást adják át, melyen Kondor Béla évtizedek óta nem látott grafikai műveit mutatják be a közönségnek.