Bréking / aktív

Napvitorlákkal és jegyautomatával újít az egyik strand Balatonalmádiban

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 10. 09. 10:39

A Wesselényi strandon vízimentő-tornyot építenek és kamerákat helyeznek el a biztonság érdekében.

Jövő nyárig három fürdőhelyet korszerűsítenek Balatonalmádiban, közülük a Wesselényi strandon már folynak a munkálatok - írja a Veol. A földmunkákkal kezdenek, aztán 1200 négyzetméternyi térkövet fektetnek le a part menti padok és a büfék környékén. Ötven új szemetest vásárolnak a régiek helyett, és nyolc darab szelektív hulladékgyűjtőt is kihelyeznek. A belső út mellé napenergiával működő kandelábereket tesznek, a játszótérre és a homokos partra pedig napvitorlák kerülnek.

A beruházás egy korábbi fázisában kicserélték a strandlépcsőket, most pedig az úszóstéget és a főbejárat faszerkezetét újítják fel. A bejárat mellé egy jegyárusító automata is került. A biztonság érdekében az egész strandot kamerarendszerrel látják el, a parton pedig egy vízimentő-tornyot állítanak fel, viharjelzővel és a vízi madarakat távol tartó, ultrahangos riasztórendszerrel.

A település abból a 110 millió forintból finanszírozza a három strand felújítását, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyertek el, ebből a Wesselényi strandra 38 millió forintot fordítanak. A munkálatok várhatóan október végéig tartanak majd.

Hasonló tartalmak