A karácsonyi hóeséshez közeledve elszaporodtak az igazán téli hangulatot idéző programok a Balatonnál: Hütte Bulival készülnek Tihanyban, a Badacsonynál forraltbor-körutat szerveznek, míg Zircen már templomi koncert köszönti a szenteste előtti utolsó vasárnapot.

Quimby – Veszprém (12.15.)

Lassan már a harmadik X felé közeledik a Quimby, aminek lemezeire, zenéire és szövegeire lehetetlen nem odafigyelni. A dunaújvárosi garázsbandából magát egy ikonikus alternatív együttessé kinövő sajátos banda pedig a karácsony felé közeledve ellátogat a veszprémi Expresszóba is, amelynek színpadán pénteken 20:00-tól bulizhattok az expresszív hangzás és az erőteljes előadásmód magyar nagyágyúinak legújabb számaira.

Borkarácsonyfa-állítás – Badacsony (12.16.)

Erre a szombatra valószínűleg mindent összehoznak a Badacsony lábánál, amit lehetséges: a borkarácsonyfa-állításnak indult dologhoz a hét folyamán csatlakozott az ágyúdörrenés, a bornegyed díszkivilágítása, valamint Szigliget vendégül hívása. Minderre pedig a hét vendéglátóhelyet összefogó Badacsony Nyitva szervezésében kerül sor 17:30-tól a Park utca és a Római út kereszteződésénél, az Istvándy Borműhely alatt. A látványosságok közül minden bizonnyal a forraltbor-körút lesz a legnépszerűbb: egy pohár megvásárlásával körbe lehet kóstolni az összes hely forralt borait.

Kulináris Kalandozások – Balatonfüred (12.16.)

Szombaton olyan vendégséfet köszönt a Villa Vitae vacsorasorozata, aki olyan gyakorlati háttérrel rendelkezik a gasztronómiában, amiről kevés séf tud beszámolni 29 évesen, hiszen meg sem állt Spanyolország legjobb Michelin-csillagos éttermekig, dolgozott Londonban is, majd hazatért. Heiszler Olivér menüje erre rímelve olyan fogásokat tartalmaz, mint a kacsamáj-torchon vagy a gesztenye-veloute.

Hütte Buli – Tihany (12.16.)

Szombaton 8:00 és 16:00 között Hütte Bulit tartanak a Tihanyrév melletti PIAC Placcon, így két órával hosszabbodik meg a rendszeres szombati piacozás! Aznap Dóczy Attila rezidens szakács jóvoltából bográcsos kakaspörkölt készül a tűz és a zene jegyében, Horváth Ádám és Tenner Benjámin, a Konyhakör ötletgazdájának segítségével.

Adventi áhítat – Zirc (12.17.)

Advent harmadik vasárnapjának délutánján tartják a már-már hagyományossá vált, Adventi áhítat névre keresztelt ünnepi koncertet a tihanyi bencés apátság templomában: Varró Krisztina kántornő és Radó Krisztina vezényletével 16:00-tól az apátsági templom kórusa és a Tihanyi Bencés Iskola gyermekkórusa fog fellépni.