Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Tihanyban jövőre azt is láthatjuk, hogyan lesz a levendulából olaj

Már a nemzeti park, a helyi vállalkozók és a bencés szerzetesek is levendulát termesztenek Tihanyban. Látogatható lepárló manufaktúra is épül.

Levendulalepárló manufaktúrát építenek jövőre 280 millió forintból a tihanyi Belső-tó partján, a Levendula Ház Látogatóközpont mellett lévő egykori pékségben – írja egy helyi lap, a Tihanyi Visszhang karácsonyi száma. „Egyrészt egy új helyi terméket állítunk elő, amelyet oltalom alá helyezünk majd, ezzel védve a minőségét, ami fontos a hírnév fenntartásához, másrészt egy újabb turisztikai attrakcióval bővül Tihany. Abban bízom, hogy a tihanyi levendulaolaj nagy lökést ad a helyi lakosoknak, hiszen hátha kedvet kapnak mások is és a parlagon heverő szántókon levendula ültetvényt hoznak létre” – nyilatkozta Tósoki Imre polgármester. Azt is elmondta, hogy a lepárló látogatható lesz, a levendula feldolgozás folyamatát egy film mutatja be, de akár a lepárló berendezés működését is figyelemmel lehet majd kísérni.

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Balatoni reggelizőhelyek, amelyek télen is nyitva tartanak

?>

Olyan helyeket ajánlunk, ahová télen is beülhetünk egy finom brunchra, hogy fenséges reggelivel indítsunk el egy szuper téli balatoni napot.

Ezek a legjobb kutyabarát helyek 2023-ban a Balatonnál

?>

Tizedik alkalommal hirdették meg az Év kutyabarát helye kampányt. Mutatjuk a balatoni nyerteseket.

Neked ajánlott

A