BAHART-ajándékkártyák, varázshajó-program, operetthajó: számos új szolgáltatással készül az idei szezonra a Balatoni Hajózási Zrt.

Idén kivételes figyelmet fordít a hajópark modernizálására a BAHART. A főidény kezdetére várhatóan végeznek a Kossuth komp teljeskörű felújításával – már gőzerővel folynak a munkálatok a siófoki telephelyen. Jelentősen átalakul a Beatrix hajó is. Az utazási igényeknek megfelelő, 180 férőhelyes, akadálymentes fedélzettel bocsátják vízre nagypénteken. A hajót az idei szezonra át is keresztelik: a „Nemzeti Regatta – 2016 Siófok” nevet kapja, a tavaly megrendezett vitorlás fesztivál győztes városának tiszteletére. A két napos versenyre idén is sor kerül: június 10-én és 11-én ötven csapat fog megmérkőzni egymással.

A kedvezményrendszer is megújul. Az idei szezonban bevezetik a BAHART-kártyákat, melyeket különböző egyenleggel igényelhetünk: „normál” kártyákat 50 ezer, 100 ezer és 250 ezer Ft értékben, ajándékkártyákat 5000 vagy 10.000 Ft értékben vásárolhatunk. A kártyaegyenleget a következő év decemberéig használhatjuk fel kompközlekedésre, bármely menetrendi vagy sétahajóra, gyorshajókra, illetve a főidényi tematikus programhajókra.