Kalózok, szuperhősök, éppen vászonra kerülő hollywoodi filmek és a mainstream körön kívül eső alkotások – itt a fövenyesi és a balatonakali kertmozik júniusi műsora.

Aki nem jártas a kertmozik világában, azt hiheti, hogy a retró műanyagszékeken csak elvont művészfilmeket és régi klasszikusokat nézhetünk. Valójában az éppen vászonra kerülő hollywoodi filmeket is nyomon követhetjük, méghozzá friss, zöld, balatoni környezetben. Elkészült a Balatonakali és a Fövenyes kertmozi júniusi műsora.

Balatonakalin rögtön a világpremier után nézhetjük meg a Wonder Womant, de a Múmiát és a Transformers: Az utolsó lovagot is vetíteni fogják. Az új filmek közül jön még a Csajok hajnalig, a Volt egyszer egy Vencie és a Nyomd, bébi, nyomd, az animációs filmek kedvelőit pedig a legújabb Verdák és Gru részekkel várják. Korábban debütált filmek is láthatók lesznek, köztük az új Alien film és a Karib Tenger Kalózai: Salazar bosszúja, magyar filmek közül pedig a Brazilok és a Kincsem került a műsorfüzetbe.

Fövenyesen sem feledkeztek meg az új filmekről, ott is lesz Múmia, Verdák, Gru, Volt egyszer egy Venice és Nyomd, bébi, nyomd, illetve újdonságként érkezik július elején a Kipörgetve. A fövenyesi moziban nagyobb szerepet kapnak a mainstream körön kívül eső alkotások, mint az olasz Teljesen idegenek, az ausztrál Oroszlán, a spanyol Julieta vagy az amerikai-német-francia Paterson.

Mindkét helyszínen fejenként 1000 forintért vásárolhatunk jegyeket. A vetítések 21 órakor kezdődnek, a pénztárakat egy órával korábban nyitják meg. Érdemes időben elindulni, mert a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.