Az impozáns Aura Hotel valószínűleg gyorsan Balatonfüred prémium szállodájává válik a pihenni vágyók körében. Jó úton haladnak efelé, hiszen a szálloda berendezése és a szolgáltatásai is teljesen egyediek, minden négyzetméteren visszaköszön a legmagasabb minőség. Mediterrán hangulatú külső wellness, fekete tulipánfával burkolt szauna, olajbogyófák, king size franciaágyak párna menüvel, csúcskategóriás, régiós borkínálat és medical szolgáltatások. Ez az Aura Hotel.

Legyen erősebb az aurád!

A lehető legjobb helyen, tíz percre a városi forgatagtól, mégis nyugodt környezetben építették fel Balatonfüred legújabb hoteljét. A berendezésben mindenütt a padlizsánlila köszön vissza, ami a legerősebb auraszín, így már azelőtt töltődni kezdünk, mielőtt beülünk a wellness részleg valamelyik kényeztető egységébe.

Pihenj felnőttbarát szállodában!

A szállodát 2016 decemberében nyitották meg és már akkor belépett Füred legexkluzívabb szállodáinak sorába. Negyven magas minőségű szobával várják a vendégeket és bár a hotelben nagyobb családdal is jól érezhetjük magunkat, a szálloda inkább a felnőtt vendégek pihenését hivatott szolgálni. A tulajdonosok maguk is családos emberek, pontosan tudják, milyen fontos lehet egy kis nyugalom, mekkora érték elvonulni egy végtelenül csendes helyre néhány napra, csak kettesben.

Az Aura Hotel Balatonfüred alapvetően wellness szálloda egy 450 négyzetméteres medical részleggel. A medical kezelések a holisztikus keleti életfilozófia gyógyítását ötvözik a nyugati technikákkal. Ezek ugyan csak ősztől indulnak be teljes gőzzel, addig a klasszikus wellness kezeléseket élvezhetjük.

Itt minden az egészséges életmód és a lélek körül forog. Külső és belső wellnesszel is rendelkeznek: van itt medence, pezsgőfürdő, finn-, stollen- és infraszauna, sőt gőzfürdő is. A klasszikus finn szaunát már csak azért sem érdemes kihagyni, mert fekete tulipánfával burkolták. Ennek az anyagnak az a különlegessége, hogy mindenféle pácolás nélkül is sötétbarna tónusú, és gyöngyházfényben csillog. Magasan képzett gyógymasszőreik tradicionális módszerekkel és természetes hatóanyagokkal dolgoznak.

Lazulj a buborék-bárban!

A szálloda talán legmenőbb és leglazulósabb helye a Bubble Bár. Egyrészt azért kapta ezt a nevet, mert közvetlenül a pezsgőfürdő mellett alakították ki, másrészt frissítő, buborékos italokkal, pezsgőkkel, gyöngyöző borokkal, proseccókkal töltötték fel.

Vezető pezsgőjük a Kreinbacher, a borokat illetően pedig a balatoni tételek mellett tették le a voksukat. Gyukli Krisztán borász teljes palettája megtalálható a kínálatban. Köztük van a híres Solaris is, amiből csak 6-800 palackkal készít évente. Az ilyen kuriózumok mellett a ház saját készítésű alkoholmentes koktélja, a Golden Age teszi teljesen egyedivé a Bubble Bár kínálatát.

Ezeket a különlegességeket és a klasszikusokat érdemes a kertben vagy a teraszon elfogyasztani, ahol igazi mediterrán hangulatban kortyolgathatjuk a frissítő italokat, ugyanis nem csak napozóteraszt alakítottak ki és függőágyakat szereltek fel, de citrom- és olajbogyófákat is ültettek.

Házi készítésű lekvár, kézműves sajt

Aztán, ha megéhezünk, ott van az éttermük, a L’Aura, ahol megismerkedhetünk a boutique büférendszer kínálatával, ahol bőséges svédasztalon tálalják a naponta változó hideg előételeket, salátákat, leveseket, desszerteket és tekeresvölgyi sajtokat. Az évszaknak megfelelő vitaminbombával várják az érkező vendégeket, a meleg ételeket pedig á la minute készítik, így garantálják a frissességét és a gasztronómiai élményt.

A tényleg teljesen friss ételek mellé pedig a balatoni borválogatáson felül díjnyertes pálinkákat is ihatunk. A reggeli elengedhetetlen része pedig a házi készítésű lekvár, a kézműves sajt és a környékbeli híres pékek kiflije. A hideg ételek elmajszolása alatt a séf elkészíti nekünk a kiválasztott és melegen tálalt tojásételt vagy a frissen sütött, saját recept alapján készült kolbászt.