balaton

szerkesztés

Több balatoni strand is rekordbevétellel zárta a nyarat

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 09. 15. 14:33

20-30%-os bevétel- és látogatószám-növekedésről számoltak be az északi part több településén is.

„Az idei nyár után több balatoni strand is rekordbevételt könyvelhet el” – írta meg a veol.hu a révfülöpi, balatonedericsi, badacsonytomaji és ábrahámhegyi önkormányzatok adataira támaszkodva.

Révfülöpön a Szigeti és a Császtai strand az önkormányzat által kiegészített 28-28 millió forintos pályázattal újult meg a szezonra. „Az előző évhez viszonyítva mintegy harmadával volt nagyobb az idei bevétel” – mondta el Kondor Géza polgármester, aki azt is kifejtette, hogy a többletbevételt a Szigeti strand engedélyezett kotrására és homokozására fogják fordítani.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

„A nyáron több mint 43 ezer belépőjegyet adtunk el, amellett, hogy a helyi lakosok ingyen látogathatják a fürdőt. A 14,3 milliós bevételt a strand biztonságosabbá tételére és a WiFi kiépítésére szeretnénk fordítani. [...] Nyárra önerőből megvalósult a sétány melletti világítás. Továbbá két öltözőnk készült el és további hármat még kialakítunk ősszel. Kabinsor-felújítás, és új kerítés is szerepel a terveink között, valamint még sok játékot szeretnénk a strandra. Az iszap miatt sürgető a mederkotrás, amely központi feladat lesz” – nyilatkozta Töreky Lászlóné balatonedericsi polgármester.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Badacsonytomajon a több mint 20%-kal magasabb volt a belépők száma a tavalyi évhez képest. A helyi strandokat üzemeltető cég ügyvezetője, Bolla József elmondta, hogy „a badacsonyi városrész strandján közel 24%-os volt az emelkedés [...] a badacsonytomaji városrészen ez az adat 20% körüli, ott idén 43 355 jegy kelt el. Közel 26%-os a bevételnövekedés, miközben a belépőjegyek árát nem emeltük.”

Az ábrahámhegyi strandon a tavalyi forgalomhoz képest 30%-os emelkedés volt idén nyáron, miközben a jegyárak nem változtak” – mondta Vella Zsolt polgármester. A 2015-ös nyarat is lekörözte az idei, kétmillióval több bevétel és a látogatók számának 12-13%-os emelkedése.

Hasonló tartalmak

Admin mode