Az apátság működteti tovább az új arculatot kapó Rege cukrászdát, és modernizálják a múzeum kiállítását is.

Új kert, új cukrászda

Tovább folytatódik a Tihanyi Bencés Apátság és környezetének felújítása, így egy 200 millió forintos, Európai Uniós forrásnak köszönhetően a templom múzeumának kiállítását alaposan modernizálják. De bőven lesz még újdonság azoknak, akik 2019 nyarán látogatják majd meg az apátságot.

A sekrestye mögötti udvaron napváró teraszt alakítanak ki, amelynek ötlete először egy MOME-alkotótáborban merült fel. Az ötletet az alkotótábor kurzusvezetője és a szerzetesrend tagjai is tovább fejlesztették, így a Balatonra néző kertet közösségi térré alakítják. Az apátság ezen része a sétány forgalmából kiesik, így alkalmas lesz az elcsendesedésre, mégsem lesz teljesen elszigetelt - árulta el Mihályi Jeromos OSB, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárójának gazdasági helyettese a hirbalaton.hu-nak.

Már tavaly tavaszi látogatásunkkor tudni lehetett, hogy az apátság veszi át a kultikus Rege Cukrászda üzemeltetését, és már akkor ígérték, hogy felújítják az épületet. A cukrászda idén új melegkonyhát és cukrászüzemet kap, az ide betérő évi csaknem 50-60 ezer vendég pedig új kiszolgálópulttal találkozhat. A terasza miatt óriási kedvencnek számító Rege megnyitását májusra tervezik.

Látogatható majort is építenek