Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók & kultúra

A fotósok álma lesz a tihanyi apátság közelében nyíló terasz

Az apátság működteti tovább az új arculatot kapó Rege cukrászdát, és modernizálják a múzeum kiállítását is.

Új kert, új cukrászda

Tovább folytatódik a Tihanyi Bencés Apátság és környezetének felújítása, így egy 200 millió forintos, Európai Uniós forrásnak köszönhetően a templom múzeumának kiállítását alaposan modernizálják. De bőven lesz még újdonság azoknak, akik 2019 nyarán látogatják majd meg az apátságot.

A sekrestye mögötti udvaron napváró teraszt alakítanak ki, amelynek ötlete először egy MOME-alkotótáborban merült fel. Az ötletet az alkotótábor kurzusvezetője és a szerzetesrend tagjai is tovább fejlesztették, így a Balatonra néző kertet közösségi térré alakítják. Az apátság ezen része a sétány forgalmából kiesik, így alkalmas lesz az elcsendesedésre, mégsem lesz teljesen elszigetelt - árulta el Mihályi Jeromos OSB, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárójának gazdasági helyettese a hirbalaton.hu-nak.

Már tavaly tavaszi látogatásunkkor tudni lehetett, hogy az apátság veszi át a kultikus Rege Cukrászda üzemeltetését, és már akkor ígérték, hogy felújítják az épületet. A cukrászda idén új melegkonyhát és cukrászüzemet kap, az ide betérő évi csaknem 50-60 ezer vendég pedig új kiszolgálópulttal találkozhat. A terasza miatt óriási kedvencnek számító Rege megnyitását májusra tervezik.

Látogatható majort is építenek

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Neked ajánlott

A