Bár a Balaton még messze van attól, hogy a tavasz kezdetéről beszéljünk, mindenesetre a tél vége lassacskán körvonalazódik (értsd: hideg van, hó nincs). Így a farsangi időszakban a szüreti hangulatot idéző boros programok kerülnek az előtérbe: Hévíz környékén legendák nyomába eredő forraltboros séta, a Badacsony lábánál több (akár irodalmi) borvacsora, Paloznakon pedig DJ és szőlő vár a hétvége folyamán. Persze az időjárás tekintetében még inkább az utóbbi dominál a kint és bent ellentétpárjában, így arról is dönthetsz, hogy az operát vagy inkább a Tankcsapdát preferálod-e a melegben.

Hévízi legendák (02.09.)

A város kulturális és természeti örökségét mutatja be három februári pénteken a Hévízi legendák névre keresztelt négy kilométeres, vezetett történelmi túra. A lelkes lokálpatrióták által szervezett, nagyjából 2,5 órás séták során pedig nem csupán ízelítőt kaphattok a Hévízi-gyógytó történetéből, hanem még forraltborozással is egybekötik a szervezők a télvégi túrát. Azonban érdemes nem elfelejteni, hogy a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Pláne Péntek – Badacsony (02.09.)

Péntek este folytatódik a badacsonytomaji Pláne tavaly útjára indított borkóstoló-sorozata, a Pláne Péntek: az idei év első kóstolójára Cartwright Éva, a Somlói Borok Boltjának tulajdonosa állította össze a reprezentatív somlói borsort, hogy a résztvevők képzeletben bejárhassák a hegyet – megismerve hat különböző somlói pincészetet. Legalább ennyire fontos, hogy ne felejtsétek el azt, hogy érdemes előre asztalt foglalni.

II. Farsangi Regatta – Balatonlelle (02.10.)

Szombaton reggel veszi kezdetét a balatonlellei BL Yachtclub 2017/18-as téli vitorlás versenysorozatának farsangi futama. A második alkalommal megrendezett versenyre összesen tizennégy csapat nevezett a onedesign-kategóriában, hogy egy újabb futamon gyűjtsenek minél kevesebb pontot: a paradoxon feloldása abban rejlik, hogy a versenysorozat vándorkupáját és a fődíjat az a csapat nyeri, amelyik a futamok alapján a legkevesebb pontot gyűjtik össze.

Márai-borvacsora – Badacsony (02.10.)

Az idén is megrendezett, több hónapos téli-tavaszi Badacsonyi Borbarangolás legközelebbi alkalmára a badacsonytomaji Laposa Borbirtokon kerül sor Márai-borvacsora címmel szombaton 18:00-tól. Nem meglepő módon a vacsoraest témája Márai Sándor és boros témájú szövegei lesznek, méghozzá olyan körítéssel, mint – a teljesség igénye nélkül – a téli zöldségkrémleves, a marinált kecsege és egy meglepetés desszert.

Tankcsapda – Veszprém (02.10.)

A harmadik X felé közelítő legendás Tankcsapda Béoldal Turnéja szombat este érkezik Veszprémbe, így Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockbandájának zúzós koncertre számíthatnak azok, akik aznap ellátogatnak az Expresszó Klubba. A koncertsorozat legfontosabb különlegessége minden bizonnyal az, hogy egyetlen közismert dalukat sem játsszák.

DJ a szőlőben – Paloznak (02.10.)

„Kint röpködhetnek a mínuszok, lehetnek deresek a szőlőtőkék, bennünket viszont fűt az izgalom, hogy végre kezdetét veszi az újabb DJ a szőlőben-évad!” – szól a szombat esti buli szervezőinek felhívása. Valentin-nap környékére esik a DJ a szőlőben első 2018-as bulija, ahol 14:00-tól 22:00-ig a Soul Cure keveri majd a zenét, mellé pedig a téli tematika jegyében várható a jégolvasztó soul, a kandallós jazz és az ilyenkor kötelező lassúzós számok.

Royal Opera House – Veszprém (02.11.)

Vasárnap este a veszprémi Hangvillában fogják közvetíteni a londoni Royal Opera House balettelőadását, Joby Talbot Lewis Carroll korszakos gyermekregénye alapján koreografált, Alíz Csodaországban című művét, amellyel végigkövethetitek Alice útját a nyúlodún keresztül Csodaországba.