Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Aktív

Hétvégi programok: A furmint, a világnap és a 30Y a hétvégi jelszó

A tél utolsó hétvégéjén Köveskál furmintfőváros, Balatonlelle pedig egy kicsit Monte-Carlo lesz. Eközben hosszú idő után Veszprémbe látogat a 30Y és ünnepelnek az idegenvezetők, míg a Badacsony lábánál megkezdődik az idei Borbarangolás első felvonása is. Ez az aktuális válaszunk a „Miért a Balaton?”-kérdésre.

30Y – Veszprém (02.23.)

Alig több mint tíz-tizenkét évvel ezelőtt még a Kispál és a Borz jelentette „az” alternatív zenét, de az Y- és Z-generációk már a 30Y-on nevelkedtek. A Bogozd ki című számukkal befutott együttes Pécsről indult el az ezredforduló utáni években: furcsa szövegeket énekeltek, senki nem értette a nevüket – amit egyébként egy szombathelyi buszjárattól kölcsönöztek –, majd az évek folyamán a szcéna megkerülhetetlen alakjaivá változtak. Az Expresszóban utoljára tavalyelőtt ősszel adtak koncertet és most péntek estére visszatérnek, hogy mindezt újfent bebizonyítsák a királynék városában.

Furmint Napok – Köveskál (02.23-25.)

„Szeretnénk rávilágítani a balatoni furmintokban rejlő értékre és Köveskált is feltenni a térképre mint a balatoni furmint fővárosát” – mondták el nekünk hitvallásukat a hétvégi Furmint Napok szervezői. Köveskálon ugyanis a helyi vendéglátók összefogásának köszönhetően három teljes napot szentelnek a szőlőfajtának. A péntek esti nyitó borvacsorákat szombaton szemináriumok, vasárnap délelőtt pedig brunchmenük követik; az utóbbiak böngészése során a rostlapos GastroHack-improvizációtól kezdve a helyi sajtválogatásig nem egy, a pavlovi reflexeket beindító tételt lehet találni.

Monte-Carlóból Balatonlellére (02.24.)

Február utolsó szombatján a balatonlellei műjégpálya záró hétvégéjével egybekötve a Monte-Carlói Cirkuszfesztiválon Arany Bohóc-díjat nyert ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója jóvoltából a BL YachtClub kikötőjében a kolumbiai Gerling-csoport egy daruk között kifeszített drótkötélen mutat be akrobata-mutatványokat. Az egész napos mini-cirkuszfesztivál és az idei utolsó  korcsolyázás a Balaton első műjégpályáján 10:00-kor veszi kezdetét.

Első Felvonás – Badacsonyörs (02.24.)

Az idén is megrendezett téli-tavaszi Badacsonyi Borbarangolás most szombati állomása Váli Péter birodalma, a badacsonyörsi VáliBor lesz, amelynek Első Felvonás névre keresztelt borvacsorájára aznap délután kerül sor 18:00-tól. Vacsoramenü fogásai között olyanok szerepelnek – a teljesség igénye nélkül –, mint a marinált libazuza és a „bográcsos szilvalekvár”. A hozzájuk párosított borok között pedig pinot noir, szürkebarát és olaszrizling is akad.

Veszprémi séta az Idegenvezetők Világnapján (02.25.)

Hasonló tartalmak

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Ingyenes jégpálya nyílik Keszthelyen

?>

December 15-én Keszthelyen, a Balaton-parton egy kör alakú, 20 méter átmérőjű, ingyenes jégpálya nyílik.

Így hangolódj az ünnepekre a Balatonnál! – Alternatív adventi kalendárium

?>

Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.

Advent a Balatonnál – 15 szuper program decemberre

?>

Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.

Neked ajánlott

A