Van hó!
A tél utolsó napjaira megérkezett lehűlésnek köszönhetően egy darabig még kitart a hó és egy kicsit be is van fagyva a Balaton – igaz, rámenni szigorúan tilos –, így ha tehetitek, akkor most érdemes megnézni az Instagram-gyanús jeges Balatont közelről, hiszen a környéken már a szőlősorok között is snowboardoznak. Könnyen lehet, hogy ez az első és egyben az utolsó lehetőség is, mivel jön a felmelegedés, a hó és jég pedig ezzel együtt el is olvad majd.
Hiperkarma – Veszprém (03.02.)
A Hiperkarma már kis híján két évtizede játszik fontos szerepet a hazai könnyűzenében. Túl vannak már négy nagylemezen, amelyek közül a legutolsó, a Délibáb címet viselő szinte napra pontosan egy évvel mostani koncertjük előtt jelent meg. Azonban a bakelit-születésnapon túl Bérczesi Róbert régi veterán minőségében fellépő bandájának koncertjére már önmagában is érdemes elmenni, ha pedig esetleg kételkednél, akkor látogass el péntek este a veszprémi Expresszóba.
Pláne Péntekek: Bakó Ambrus-borkóstoló – Badacsony (03.02.)
Bakó Ambrus egyedülálló utat járt be mielőtt megállapodott volna a borász-szakmánál: az egyetemen tanító, végzettsége szerint molekuláris biológus ugyanis nem csupán készíti a borokat, de lassan-lassan kineveli az azokat készítő újabb borásznemzedéket is. Nem kérdés, hogy a borászat bizonyos területein többet tud, mint bárki más, de képes arra is, hogy ezt át is tudja ültesse a gyakorlatba. Hogy miként? Megtudhatjátok most péntek este a badacsonyi Pláne Pénteken.
Szathmáry Eörs biológus előadása – Csopak (03.03.)
Szathmáry Eörs biológusprofesszor és családja szinte majdnem minden héten Csopakon vendégeskednek. A nemzetközileg szinten ismert és elismert kutatót ezért a Petrányi Pince felkérte, hogy a kellemest a hasznossal összekötve egy borvacsora keretében meséljen hivatásáról szombat este. A menüsoron pedig olyan párosítások szerepelnek, mint a földönkívüli élet és a bőrös malackaraj vagy az evolúciókutatás és a zöldfűszeres túrókrém, amelyeket a pincészet saját borait kóstolhatjátok.
Terítéken Veszprém – Gasztroséta (03.03.)
Az Imagine Veszprém újra megrendezett gasztrosétája során évszázadokon kelhettek át szombat délelőtt: vendégfogadóból kávéházba, kávéházból presszóba, presszóból csokiműhelybe sétálhattok. A szervezők ars poeticája szerint a cél, hogy meghalljuk „az évszázadokkal korábban kiabáló piaci kofák hangját és a múlt legelegánsabb szórakozóhelyein játszó cigányprímások hegedűjét”. Ha úgy érzed, hogy neked is ott a helyed, akkor ne felejtsd el, hogy a sétán csak előzetes regisztrációval lehet részt venni, amit ide kattintva tudtok megtenni.