A mosdók már szinte mindenhol nyitva vannak, a pénztárak is hamarosan nyitnak az Északi parton. Sok strand teljes átalakításon esett át, a legtöbb kész lesz idén nyárra.

A jó idő miatt idén hamarabb nyitnak a balatoni strandok, mint az utóbbi években. Sok északi parti fürdőzőhely, például a badacsonytomaji, a füredi és a fűzfői strand megújult a télen, van ahol még most is tartanak a munkálatok. Jó időben a mosdókat a legtöbb strand kinyitja, de a pénztárak is hamarosan üzemelni kezdenek - írja a veol.hu

Balatonfüreden június első hétvégjére tervezik a nyitást, de jó idő esetén korábban is elérhető lesz néhány szolgáltatás. Itt a Kisfaludy strand fejlesztése kész van, az Esterházy strandon belépőjegy autómata épült. Egy teljesen új strand építése is megindult a teelpülésen, de a Széchenyi strand idei nyitásáról még nem tudunk semmit.

Kenesén korán kezdődik a szezon: a május 20.-i hétvégén már kinyitja kapuit a strand. Kedvező időjárás esetén így a korai nyári hétvégeken minden szolgáltatás elérhető lesz a vendégek számára, illetve június 16-tól folyamatosan minden nap üzemelnek majd a fürdőhelyek– mondta Schutzmann Réka, a balatonkenesei önkormányzat sajtóreferense.

Révfülöpön június első hétvégéjétől augusztus utolsó napjáig lesznek fizetősek a belépők a strandokra, de a szolgáltatások már üzemelnek. Ábahámhegyen pünkösdkor nyit a strand, de június elejétől kell csak fizetni a belépésért. 

Fűzfőn tavaly nyert pénzt az önkormányzat a strandok felújítására, a tobruki strandon befejeződött a beruházás, és Fövenyfürdőn is a végéhez közelednek a munkálatok - nyilatkozta Nemes Károly, a Fűzfői Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója. Mindkét strandon karbantartási munkálatokat végeznek júniusig, de közben is ingyen be lehet menni, sőt a fövenyfürdői parton a büfé heti két napon nyitva tart.