A Káli-medence menő éttermeitől, Keszthely vagy Balatonfüred környékének legjobb helyein keresztül, a Somogy rejtett kincseiig igyekeztünk minden tapasztalatunkat összegezni ingyenes, papíralapú kiadványunkban. A magazin régiókra bontott toplistákon, interjúkon, háttérinformációkon keresztül mutatja be a tó környékének legizgalmasabb éttermeit, borászatait, kulturális értékeit, túracélpontjait a legjobbnak ígérkező nyári programokkal együtt. A kiadvány angol és német nyelven is elérhető.

A We Love Balatonnál öt éve azon dolgozunk, hogy a tó körüli értékeket bemutassuk, mivel az elmúlt években érezhetően több változás is beindult a környéken. Egyre több borász fordult korszerű módszerek felé, egyre többen hisznek az összefogásban, és egyre több színvonalas étterem, vendégház, kulturális tér nyílt meg az elmúlt időszakban. A Balatonban sokan látnak fantáziát, és sokan gondolják úgy, hogy bőven akad még felfedezetlen érték a régióban.  

Ingyenes kiadványunkkal az elmúlt évek tapasztalatait próbáltuk meg egy kiadványba sűríteni. Reményeink szerint így a magazin a Balaton-rajongóknak, és a környékkel még csak most ismerkedőknek is tartalmaz értékes információkat.

Hat régió egy könyvben

A magazinban hat régiót (Balatonfüred környéke, Káli-medence, Keszthely és környéke, Balatonboglár környéke és Siófók környéke) mutatunk be részletesen. A strandokat, éttermeket, borteraszokat, cukrászdákat, múzeumokat, építészeti érdekességeket bemutató listáink mellett interjúkban mesélnek saját tapasztalataikról a Kistücsök Étterem, a Villa Gréta Cukrászda vagy a Laposa- és a Jásdi borászat tulajdonosai.  

A Balaton jelene mellett némi bepillantást nyújtunk a tó sok fordulatot rejtő múltjába is, ebben több magyarázó oldal mellett Varga István helytörténészt és Szálinger Balázs költőt is megszólaltattuk.

Hol lehet megtalálni?

A kiadvány a magyar változat mellett angol és német nyelven is elérhető, az útikönyveket pedig legkönnyebben Balaton környékén a Tourinform-irodákban és szálláshelyeken találhatjátok meg, de a kiadványban szereplő vendéglátóhelyeken is találkozhattok velük. Budapesten limitált példányszámban olyan vendéglátóhelyeken érdemes keresni, ahol a nagytestvérünk, a We Love Budapest útikalauzát is megtaláljátok.