Az egész hétre jellemző vénasszonyok nyara a hétvégéig még biztosan kitart, a természet tárt karokkal vár bennünket, de izgalmas koncertet, előadásokat és borvacsorát is hoznak az elkövetkezendő napok.

Vad Fruttik–Likó–Géczi–Vándorfi: Béke Presszó (10.12.) - Veszprém

Veszprémben kimondottan erős hétvége várható, október 12-én, pénteken rögtön a Béke Presszó című előadással nyithatunk a Hangvillában, melyben a Kisjános nevű főhős életét és környezetét is megváltoztatja az egyik inotai hűtőtorony felrobbantása. Az előadásban a Vad Fruttik újrahangszerelt dalai is jelentős szerepet kapnak.

Blahalouisiana (10.12.) - Veszprém

Szintén pénteken várható a hétvége egyik legizgalmasabb koncertje is, ugyancsak Veszprémben. Az Expresszóban áll színpadra a már külföldön is rendszeresen turnézó Blahalouisiana, a klasszikus beat rock műfajt modern és friss hangzással ötvöző székesfehérvári zenekar. Az estét a hasonló vonalon mozgó The Bluebay Foxes vezeti fel.

Alsóörs 2kilátó Éjjel (10.13.) - Alsóörs

Szombaton, sötétedés után várnak bennünket az Alsóörs és Balatonalmádi között magasodó Csere-hegyi és Somlyó-hegyi kilátók, melyeket 13 és 9 km-es túrával közelíthetünk meg. A környező települések fényeiben való gyönyörködés mellett a Malom-völgyben futó patak partján is kalandozhatunk majd.

Rajnai Rizling vertikális kóstoló borvacsorával (10.13.) - Badacsonytomaj 

Laposa Birtokon először rendezik meg az ötfogásos vacsorával egybekötött rajnai rizling vertikális kóstolót, melynek keretein belül hét különböző évjárat borait ízlelhetjük meg. A vacsoráról a Laposa Birtok séfje, Szilvási Mihály fog gondoskodni.

Dés–Geszti–Grecsó: A Pál utcai fiúk (10.14.) - Veszprém

Vasárnapra is akad remek programban Veszprémben, október 14-én a Hangvillában két alkalommal is előadják Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián átdolgozásában Molnár Ferenc klasszikusát, a Pál utcai fiúk-at. A zenés színdarabban a gyerekek szerepében fiatal felnőtteket láthatunk, így a drámai helyzetek még erősebben hatnak – az eredeti mű üzenetéhez hűen.

Hétvégi túratipp: kirándulás a Csobáncra

Az ismét visszatérő jó időben kötelező program egy szuper hétvégi túra, melyhez úti célul ezúttal a Csobáncot ajánljuk. A Diszelről vagy Gyulakesziről is megközelíthető hegyet már csak a környező tanúhegyekre nyíló panorámáért is érdemes megmászni, de kellően tiszta időben akár a Kőszegi-hegységig is elláthatunk. A hegytetőn mindenképpen érdemes elidőzni a csobánci vár romjainál, ahol könnyen találkozhatunk siklóernyősökkel is. A túra utáni levezetésként a gyulakeszi oldalon található Villa Tolnay Borházba ajánlott betérni egy kóstolóra.

+1: Olaszrizling Október Nagykóstoló (10.13.) - Budapest

Október 13-án Budapestre is jut egy kicsi a Balatonból, a Corinthia Hotel ad otthont ugyanis az Olaszrizling Október Nagykóstolónak, ahol rengeteg Balaton-környéki pincészet képviselteti majd magát, köztük olyanok, mint a Gilvesy Pincészet, a Homola Pincészet, a Bezerics Borház, a Feind Borház, valamint a Szászi Birtok.