Ezen a hétvégén még nem érdemes elpakolni a futócipőket, de már a korcsolyát is előkaphatjuk végre. Az utolsó őszi hétvégén a Balaton mellett lesz többek között filmklub, koncertek és pár izgalmas gasztroesemény is.

Furcsa játék (11.23., Keszthely)

A hétvégét ezúttal mozizással kezdhetjük, a keszthelyi Balaton Színházban havi rendszerességgel visszatérő Távcső Filmklub következő alkalmán Michael Haneke Furcsa játék című filmjét vetítik.

Egy család vakációzik egy tóparti házban, amikor váratlanul egy golfruhás, fehérkesztyűs férfi jelenik meg az ajtóban. A család egy pillanat alatt az erőszak áldozata lesz.

Halak a hegyen – Gasztrohegy (11.23-25., Badacsonytomaj)

Gasztrohegy programsorozat következő tematikus hétvégéjén a ragadozó halak – menyhal, harcsa, sügér és tokhal – kerülnek a középpontba, illetve a tányérunkra. A 3 napos gasztrotúrához összesen 9 étterem és vendéglátóhely csatlakozik majd, köztük olyanok, mint a Laposa Birtok, a Kisfaludy-ház vagy az Istvándy Borműhely.

Jégpályanyitó hétvége (11.24., Balatonlelle)

Ha a futáshoz nincs kedvünk vagy kondink, más szabadtéri sportot is választhatunk, szombattól például már a balatonlellei BL YachtClub & Apartments saját műjégpályáját is kipróbálhatjuk. A nyitónapon a jégpálya vendégeit ingyenes buszok szállítják a balatonlellei vasútállomás és a BL Yachtclub között.

15. K&H Mozdulj! – Balaton Maraton és Félmaraton (11.24-25., Siófok)

November 24-25-én már 15. alkalommal rendezik meg a K&H Mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, mely az ország egyik leglazább hangulatú futóeseménye. A távokat egyénileg és párban, illetve több részletben is teljesíthetjük, a lényeg a közösségi élmény és a mozgás okozta öröm.

Előzetesen nevezni ezen a linken lehet!

Füred Gastro (11.24-25., Balatonfüred)

Szombaton és vasárnap rendezik meg Balatonfüred első gasztronómiai fesztiválját, ahol tíz környékbeli étterem – elsősorban – vadételeit kóstolhatjuk meg, melyek a Rizling Generáció által kiválasztott tételekhez fognak illeszkedni. A fesztiválhoz zenei programok is társulnak, ezek közül az osztrák Deladap és a Budapest Bár koncertje ígérkezik a legérdekesebbnek.

Hétvégi túratipp: Badacsony

Az utóbbi napok nyirkos időjárása nem kedvezett a hosszabb kirándulásoknak, ezért erre a hétvégére mi is egy könnyen megközelíthető úti célt választottunk. A Badacsony még ilyenkor, késő ősszel is remek választás lehet, ráadásul a korábban már említett Gasztrohegy programjaival is összeköthető egy rövid kirándulás.