Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

aktív

szerkesztés

Gasztroheggyel és jégpályamegnyitóval jön az utolsó őszi hétvége - programajánló (11.23-25.)

Szerzők

  • Kovács Dávid

2018. 11. 22. 16:01

Ezen a hétvégén még nem érdemes elpakolni a futócipőket, de már a korcsolyát is előkaphatjuk végre. Az utolsó őszi hétvégén a Balaton mellett lesz többek között filmklub, koncertek és pár izgalmas gasztroesemény is.

Furcsa játék (11.23., Keszthely)

A hétvégét ezúttal mozizással kezdhetjük, a keszthelyi Balaton Színházban havi rendszerességgel visszatérő Távcső Filmklub következő alkalmán Michael Haneke Furcsa játék című filmjét vetítik.

Egy család vakációzik egy tóparti házban, amikor váratlanul egy golfruhás, fehérkesztyűs férfi jelenik meg az ajtóban. A család egy pillanat alatt az erőszak áldozata lesz.

Halak a hegyen – Gasztrohegy (11.23-25., Badacsonytomaj)

Gasztrohegy programsorozat következő tematikus hétvégéjén a ragadozó halak – menyhal, harcsa, sügér és tokhal – kerülnek a középpontba, illetve a tányérunkra. A 3 napos gasztrotúrához összesen 9 étterem és vendéglátóhely csatlakozik majd, köztük olyanok, mint a Laposa Birtok, a Kisfaludy-ház vagy az Istvándy Borműhely.

Fotó: Az Esemény Facebook-oldala

Jégpályanyitó hétvége (11.24., Balatonlelle)

Ha a futáshoz nincs kedvünk vagy kondink, más szabadtéri sportot is választhatunk, szombattól például már a balatonlellei BL YachtClub & Apartments saját műjégpályáját is kipróbálhatjuk. A nyitónapon a jégpálya vendégeit ingyenes buszok szállítják a balatonlellei vasútállomás és a BL Yachtclub között.

Fotó: BL YachtClub & Apartments

15. K&H Mozdulj! – Balaton Maraton és Félmaraton (11.24-25., Siófok)

November 24-25-én már 15. alkalommal rendezik meg a K&H Mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, mely az ország egyik leglazább hangulatú futóeseménye. A távokat egyénileg és párban, illetve több részletben is teljesíthetjük, a lényeg a közösségi élmény és a mozgás okozta öröm.

Előzetesen nevezni ezen a linken lehet!

Fotó: Zákány Gergely - BSI

Füred Gastro (11.24-25., Balatonfüred)

Szombaton és vasárnap rendezik meg Balatonfüred első gasztronómiai fesztiválját, ahol tíz környékbeli étterem – elsősorban – vadételeit kóstolhatjuk meg, melyek a Rizling Generáció által kiválasztott tételekhez fognak illeszkedni. A fesztiválhoz zenei programok is társulnak, ezek közül az osztrák Deladap és a Budapest Bár koncertje ígérkezik a legérdekesebbnek.

Hétvégi túratipp: Badacsony

Az utóbbi napok nyirkos időjárása nem kedvezett a hosszabb kirándulásoknak, ezért erre a hétvégére mi is egy könnyen megközelíthető úti célt választottunk. A Badacsony még ilyenkor, késő ősszel is remek választás lehet, ráadásul a korábban már említett Gasztrohegy programjaival is összeköthető egy rövid kirándulás.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Az egyik legismertebb helyszín, ami miatt érdemes megmászni a hegyet, a Rózsakő, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra, innen a Bujdosók Lépcsője és a Kisfaludy-kilátó felé is folytathatjuk utunkat. Előbbin továbbindulva eljuthatunk a Badacsony bazaltorgonáihoz, míg ha a kilátót választjuk, még a Rózsakőnél tapasztaltnál is szebb kilátás tárul a szemünk elé, ha az időjárás is kegyes hozzánk. Innen a Tapolcai- és a Káli-medence is feltérképezhető.

A túrához számos útvonal közül választhatunk edzettségi szintünk alapján, vagy aszerint, hogy kisgyerekkel szeretnénk-e útra kelni. A pontos alternatívákról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Hasonló tartalmak

Admin mode