December elsejével rendszerint az ünnepi készülődés, a lakás design elemeinek újrahangolása és a téli időszakra való átállás szerepel napirenden a legtöbb háztartásban. Ilyenkor egész bátran nyúlhatunk erdei motívumokhoz, különféle színekben pompázó fényforrásokhoz, kellemes tapintású textilekhez vagy éppenséggel díszítő dekorációs elemekhez. Cikkünkben kreatív ötleteket mutatunk az otthon téli periódusra történő felkészítéséhez, amelyek nemcsak barátságosabbá teszik a lakás hangulatát, de egyúttal nagyságrendekkel meghittebbé segítik tenni a hosszú estéket.

Az erdő természetes hangulatának megidézése

Kiválóan feldobhatjuk az otthon hangulatát azzal, ha kisebb-nagyobb kellékek alkalmazásával az erdő világát idézzük meg. Nyugodtan jöhetnek tehát a fákról lehullott tobozok, a természet lágy ölén szedett makkok és gesztenyék, vagy például az ötletes szalma kellékek. Természetesen az erdei állatokra hajazó figurák is helyet kaphatnak, a gyerkőcök legnagyobb örömére. Minden bizonnyal kitörő lelkesedés fogadja majd a szarvast, brummogó medvét vagy az ágakon csücsülő baglyot formáló díszeket.

Kellemes színekkel a hosszú éjszakák is hangulatosabbá tehetők

Amikor délután négy óra körül odakint már sötétedik, akkor kénytelenek vagyunk különféle fényforrásokkal javítani a házban uralkodó komor hangulaton. Napjainkban célszerű mindezt változatos módon kiviteleznünk, így csempészve némi ötletességet a hétköznapokba. Nagyságrendekkel jobban esik majd egy könyv olvasása egy erőteljes LED fényforrás közelében, a családi beszélgetések oldott hangulatban telhetnek majd a meleg hangulatfények mellett, a különféle sólámpák és gömblámpa füzérek pedig kivétel nélkül bármelyik otthonba képesek némi jókedvet költöztetni.

Puha és meleg textilekből sosem elég

Rendszerint decemberben kezdődik meg az évnek azon periódusa, amikor egyre nagyobb igényét érezzük a kellemes meleget biztosító textileknek. Egy-egy fázós estén nyugodtan előkerülhetnek a vastagabb takarók vagy a fejtámlaként is nagyszerűen használható díszpárnák. Az ágyból kilépve a talpunk is kevésbé fog majd fázni, ha a hideg padlóra szőrme utánzatokat terítünk le. Nem beszélve arról, hogy az igényes textilek esztétikai szempontból is jól mutatnak.

Amikor a lakás ünneplőbe öltözik