A kis elektronikai berendezéseink legtöbb része elsődleges vagy másodlagos mentési helyként egy memóriakártyát használ. A kártyán lévő személyes adatok, képek, dokumentumok, videók rendszeres adatmentéséről érdemes rendszeresen gondoskodnunk. Sőt, érdemes azokból biztonsági mentést is készítenünk. A biztonsági mentés a későbbi felhasználás és megőrzés szempontjából is fontos. Ezzel gondoskodhatunk a személyes adataink hosszú távú sérülés és elvesztés mentes tárolásáról. A mentés megkönnyítésére kínálnak egyszerű, olcsó és kényelmes megoldást a memóriakártya olvasók.

Kialakításuk

Amennyiben laptopunkban beépítve megtalálható, akkor vagyunk a legszerencsésebbek. Akkor eleve jól ismerjük ezeket az eszközöket. Így kényelmesen át tudjuk vinni az adatokat a memóriakártyáról közvetlenül a számítógépünkre. Amennyiben ilyennel nem rendelkezünk, rendkívül olcsón hozzájuthatunk egy külső kivitelhez. Ezek USB porton keresztül csatlakoztathatóak, működésüket tekintve semmilyen különbséget nem mutatnak a beépítettekkel szemben, csupán kialakítási szempontból térnek el.

Méretük

Ezt tekintve abszolút illeszkednek a piaci kompakt elvárásokhoz. Persze eleve a memóriakártyák is ehhez alkalmazkodtak, így semmiképp ne egy monstrumra gondoljunk. A slim kialakításnak köszönhetően csupán pár centiméteresek, így könnyen szállíthatóak, még zsebben is elférnek. Ezekből is van dizájn bőven, akár találhatunk memóriakártya olvasót kulcstartó formában is. De természetesen színes, feltűnőbb megjelenésű modellek is léteznek. Mindegyik kivitel helytakarékos, stílusos megjelenésű. Mindemellett egyszerűen használhatóak, így senki nem fog szembeütközni használatuk közben a technológiai problémákkal.

Áraik

Azt már tudjuk, hogy olcsó megoldások. Az áraik jelentős emelkedést még akkor sem mutatnak, ha egy olvasó több kártyatípus kezelésére is alkalmas. Érdemes egy picivel drágább kivitelt választani, amely képes a család összes kártyatípusának az olvasására. A picivel drágább típus alatt még mindig egy csupán pár ezer forintos összeget értünk. Ezen kis eszközök, a memóriakártya olvasók segítségével könnyebben boldogulhatunk az okos világunk elektronikai eszközeiben és azok adataiban. Érdemes befektetni rá, hogy minden eszközünkről, minden információt könnyedén mentsünk. És a képeket, videókat és dokumentumokat biztonságban megőrizhessük, így azok a későbbi felhasználás céljából is elérhetőek lesznek. Ezen apró technikai megoldások szinte mindegyike támogatja már a gyors adatátvitelt, így attól sem kell tartanunk, hogy az adatmentés órákat fog igénybe venni. A gyors adatátvitel mellett a modellek legtöbbje az univerzális csatlakozást is támogatja. Választáskor vegyük figyelembe, hogy a kártyaolvasót milyen típusú memóriakártyához keressük. Az adatmentés napjainkban kiemelten fontos, könnyítsd meg a dolgod a memóriakártya olvasók használatával!