A Bourbon és a szivar bármikor ideális párosításnak bizonyulhat
Az édes juharszirup, a mámorító méz, a selymes karamell, illetve sok esetben még egy kis fás és gyümölcsös aroma réteg is kiérezhető egy Bourbon kóstolását követően. Ez az a kiváló elegy, ami nagyszerűen képes megédesíteni még a szivarokra jellemző pörköltebb aromákat is. Hogy mihez mit párosítsunk? Könnyedebb szivar mellé tehát egész bátran válasszunk Tennessee whiskeyt.
Nyugodtan próbáljuk ki a kanadai whiskeyt egy minőségi szivar mellé
Főként a selymes, sima ízvilágot szokás kiemelni a kanadai whiskeyk kapcsán. Pontosan ez az a tulajdonság, ami nagyszerűen passzolhat egy jól megválasztott szivarhoz. Főként olyan füstölni valóra gondolunk itt, amely a mérsékeltebb vonalhoz tartozik inkább. Csakis ezzel a kombinációval érezhetjük majd ki a leheletfinom aroma rétegeket. Persze ha szeretnénk, akkor mehetünk erőteljesebb irányokba is. A gazdagon fűszerezett kanadai whiskey magas rozstartalma látványosan képes kiemelni a szivarok diós és mogyorós komponenseit.
Az ír whiskey, amely képes új szintre emelni a szivar aromáit
Amennyiben rizikótól mentesen szeretnénk egy minőségi szivar mellé kellemes itókát keresni, akkor az ír whiskey semmiképp nem fog csalódást okozni a számunkra. Pláne a letisztult ízű blended whiskeyk azok, amelyek kiválóan rímelhetnek a választott szivar karakterére.
A brandy zavarba ejtő hatása
A brandy és a szivar kapcsán az embernek az juthat az eszébe, hogy azt a két csodát egyszerűen egymásnak teremtették. Persze nem mindegy, hogy mit mivel igyekszünk párosítani. Virágos és gyümölcsös brandyhez leginkább enyhébb szivart célszerű választani, míg a jó pár éven át érlelt konyakokhoz egész bátran választhatunk erősebb szivart is.
A rum édes aromájának mennyei hatása
Ha már prémium kategóriás szivarokról és a hozzájuk leginkább passzoló italokról beszélünk, akkor a rum említésének kihagyása valóságos bűncselekménnyel érne fel a részünkről. Főként a barna színű rumokat érdemes favorizálni a szivarok társaként, mert az édes aromájuk fantasztikus összhatást eredményezhet a választott füstölnivalóval. A rumban ott rejtőző élénk cukornád, valamint a hordós jegyek képesek ugyanis arra, hogy a hasonló aroma adottságokkal rendelkező szivart kellő karizmával ruházzák fel.