Josef Jordan képeit a Balaton-felvidékről élmény nézni, hiszen olyan oldaláról tudja bemutatni a régiót, amit csak kevesen látnak. Idén ősszel azt az időszakot kapta el, amikor köd borítja az északi partot, és a napfelkeltében szigetként látszanak a tanúhegyek a Badacsonytól a Szent György-hegyen át a szigligeti Várhegyig.

Ha valamikor, akkor mostanában érdemes megnézni, milyen a híresen gyönyörű balatoni ősz. A színes leveleket hullató fák, a nyári nyüzsgés utáni nyugalom és a sugárzó napsütés mind egyszerre vannak jelen, ilyenkor pedig egészen más arcát mutatja az egész régió, mint amit a legnépszerűbb hónapokban, júliusban és augusztusban megszoktunk.

A Balaton-felvidék kevésbé ismert arcát Josef Jordan fotós rendszeresen dokumentálja, nemrég a ködös napfelkeltéről készített képeket. Ilyenkor a Tapolcai-medence tanúhegyei szigetekként úsznak a ködtenger felett, és enyhén hunyorítva még akár azt is elképzelhetjük, hogyan nézhetett ki a táj, amikor a Balaton vízszintje még sokkal magasabban állt.

Címkék