Hibátlan körpanoráma a jussa annak, aki felmászik a Badacsony 438 méteres csúcsára, majd még 18 métert lépcsőzik az ég felé. Magasabbról csak repülőről nézhetjük a tavat.

A 438 méter magas badacsonyi hegycsúcsra 2011-re építették fel a 18 méter magas kilátót, amit az ismert költőről neveztek el. A régi kilátóval már vetélkedtek magasságban a környező fák, ezért nem volt egyszerű panorámát nyújtani a látogatóknak, szóval új torony kellett. A mostani már beváltja az ígéreteket: ha a combos túra végén felérünk ide, belátjuk a Balaton nyugati medencéjét az egyik, a környező tanúhegyeket a másik irányban. Mindez nem csoda, összesen 456 méter magasról nézhetjük a tavat, ezzel ez a Balaton legmagasabb kilátópontja

A kilátásba ugyan bezavarhat az építmény mindenhol belógó acél- és fenyőfaszerkezete, de akit ez egy cseppet frusztrál, annak elterelik a figyelmét a helységnevekkel tűzdelt panorámafotókkal. Ezek körös-körül találhatóak a kilátón belül és segítenek eligazodni a vadregényes tájban. Tiszta időben bőven látni Tihanyt, a Káli-medencét és Fonyód mögött Somogyországot.

Hogyan jutok ide?
- A legegyszerűbb a badacsonyi vasútállomástól felgyalogolni, csak a kék háromszög jelet kell követni a kilátóig.
- Ha valaki Badacsonytomajról jön, kövesse az állomástól a kék keresztet, majd amikor az eléri a kék sáv jelzést (az Országos Kéktúrát), ott forduljunk balra. Amikor ez kereszteződik a kék háromszög jelzésű úttal, forduljunk balra és kövessük a háromszöget a közeli kilátóig!
- Végül a Badacsonytördemic-Szigliget állomástól is indulhatunk, végig a Kéktúra kék sávját kell követnünk, fel a híres Bujdosók Lépcsőjén. A hegytetőn kis séta után szintén elérjük a kék háromszög jelet, ami a kilátóhoz visz.