Még éjjeli fagyok sincsenek, így a Balaton is messze van a befagyástól, de ettől függetlenül előkerülhetnek a szekrényből a korcsolyák, hiszen a tó környékén az utóbbi években elindult nagyszerű trendnek köszönhetően már egyre több helyen készítik elő a műjégpályákat. Az idei évben például három nagyobb településen, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonbogláron is először döntöttek úgy, hogy ideje mindenki számára lehetőséget biztosítani a csúszásra.

November végén és december elején sorra nyílnak majd meg a korcsolyázóhelyek a Balaton partján. A sort ezen a hétvégén Balatonlelle kezdi egy jégpálya nyitó hétvégével. Balatonlellén a BL Yachtclubban alakították ki 2016-ban az első műjégpályát, amely hatalmas sikert aratott, ezt követően pedig egyre több településen követték a jó példát.

A BL ma reggel közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy idén már megvalósulhat a Balaton körbekorcsolyázásának lehetősége is. Tóth Balázs ügyvezető így fogalmazott: “Bár az út nem volt egyszerű, de nagyon örülök, hogy kitartottunk, és egyre több helyen épül műjégpálya – és ha már ennyien követték a példánkat, az idei évben szeretnénk ismét egy jó példával elöl járni. Nekünk nemcsak a turisták, hanem az itt élő emberek, a környékbeliek is nagyon fontosak, ezért szeretnénk nekik is kedveskedni: minden balatonlellei lakos ingyenesen korcsolyázhat Balatonlellén az egész szezonban!”

Szigliget 2017-ben nyitotta meg először jégpályáját, amelyet az önkormányzat a strandon alakított ki, mellette pedig egy szaunát is igénybe vehetnek az odalátogatók. Tavaly pedig már Siófokon is lehetett korcsolyázni, Keszthelyen szintén évek óta állítanak fel műjégpályát. Ezek a helyszínek idén is kinyitnak, melléjük pedig három új helyszín zárkózik fel idén, így a veszprémi, a balatonfüredi és a balatonboglári pályával együtt összesen hét korcsolyapályát találunk idén télen a Balatonnál.

Divatba jön az őszi és a téli Balaton