Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

aktív

szerkesztés

Jövőre már „Nagy-Balatoni” bringakörúton is tekerhetünk

Szerzők

  • We Love Balaton

2019. 05. 01. 11:46

Ha minden a tervek szerint alakul, 2020 végig várhatóan mintegy 600 kilométernyi útvonal lesz kerékpározható a Balaton térségében. A háttértelepülések, az ott lévő szállások, szolgáltatások bekapcsolásával 350 kilométeres „Nagy-Balaton” körutat is bejárhatunk biciklivel.

Folyamatosak a bringásokat érintő fejlesztések a Balaton körül, melyekről mi is rendszeresen írunk. A napokban  egy 1,2 milliárd forintos támogatású programról számolt be Keszthelyen Princzinger Péter , a Magyar Kerékpáros Szövetségének elnöke, melynek középpontjában új útvonalak és kiszolgáló létesítmények kialakítása áll.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A most induló és 2020 végén záruló projekt is természetesen illeszkedik abba a turisztikai elképzelésbe, melynek célja, hogy a Balatont 365 napos desztinációvá tegye. Ehhez első körben feltérképezik és kijelölik a Balaton térségében - a meglévő 206 kilométeres bringakörúton kívül - a további, várhatóan mintegy 600 kilométernyi kerékpározható útvonalat. Ezeket összekapcsolnák, és így kijönne egy nagyjából 350 kilométeres „Nagy-Balatoni” bringakörút, melyhez a háttértelepülések a szállásaikkal, szolgáltatásaikkal csatlakoznának.

A projekt bemutatóján három kiemelt szolgáltató központról, egy keszthelyiről, egy balatonfürediről és egy balatonföldváriról esett szó, valamint 100 pihenőhely létesítéséről. A terv része egy nagyszabású adatbázis, erre épülő hatnyelvű tájékoztatóanyag és egy webes alkalmazás is.

Hasonló tartalmak

Admin mode