Ha minden a tervek szerint alakul, 2020 végig várhatóan mintegy 600 kilométernyi útvonal lesz kerékpározható a Balaton térségében. A háttértelepülések, az ott lévő szállások, szolgáltatások bekapcsolásával 350 kilométeres „Nagy-Balaton” körutat is bejárhatunk biciklivel.

Folyamatosak a bringásokat érintő fejlesztések a Balaton körül, melyekről mi is rendszeresen írunk. A napokban  egy 1,2 milliárd forintos támogatású programról számolt be Keszthelyen Princzinger Péter , a Magyar Kerékpáros Szövetségének elnöke, melynek középpontjában új útvonalak és kiszolgáló létesítmények kialakítása áll.

A most induló és 2020 végén záruló projekt is természetesen illeszkedik abba a turisztikai elképzelésbe, melynek célja, hogy a Balatont 365 napos desztinációvá tegye. Ehhez első körben feltérképezik és kijelölik a Balaton térségében - a meglévő 206 kilométeres bringakörúton kívül - a további, várhatóan mintegy 600 kilométernyi kerékpározható útvonalat. Ezeket összekapcsolnák, és így kijönne egy nagyjából 350 kilométeres „Nagy-Balatoni” bringakörút, melyhez a háttértelepülések a szállásaikkal, szolgáltatásaikkal csatlakoznának.