Összeállt a teljes program: a nulladik napon a Jazz+Az áll össze újra, majd jön két este két DIDO-koncerttel, a végén a Postmodern Jukebox és a tenor Juan Diego Flórez zárja a fesztivált.

Kétszeresen is örvendhetnek a brit énekesnő, DIDO hazai rajongói, ugyanis kétszer is fellép a 17. VeszprémFesten - jelentették be a szervezők még csütörtökön, a veszprémi városháza Kossuth-termében tartott sajtótájékoztatón. A teljes, ötnapos program összeállt, ami az egyszínpados VeszprémFest esetén öt koncertet jelent.

A fesztivál nulladik napján, július 14-én lép fel a 90-es évek végén alakult Jazz+Az, amelyet Geszti Péter és Dés László alapított. A Kozma Orsival, Váczi Eszterrel és Behumi Dórival fellépő csapat 2000-ben oszlott fel, a Budapest Arénában pedig idén januárban álltak újra össze. Nyáron még kétszer lépnek fel Magyarországon, az egyik koncert lesz a veszprémi.

Az ezt követő két napon, július 15-én és 16-án lép fel DIDO a História Kert nagyszínpadán. Eredetileg csak 15-én énekelt volna, de a turnétervébe belefért egy másnapi előadás is (ez azért külön jó, mert az első napi koncertre gyorsan elkeltek a jegyek). DIDO még sosem lépett fel Magyarországon, így most olyan slágereit hallhatja majd a közönség, mint a Here with Me, a Thank You, a White Flag vagy az If I Rise.

Július 17-én a Scott Bradlee alapította Postmodern Jukebox lép fel. A 2009-es gyökerű csapat állandóan változó összetételű, de ez a koncepció része: kivételesen tehetséges zenészek különböző, jazz, swing, soul, blues vagy éppen doo-wop stílusban átdolgozott világslágereket adnak elő, semmihez sem hasonlítható élményt nyújtva a hallgatóknak - fogalmaz a szervezők közleménye. A 70 zenészt "elfogyasztó", 19 albumot kiadó formáció a „Welcome to the Twenties 2.0 Tour” turné keretében jön Veszprémbe, ami az 1920-as évek Amerikáját idézi fel.

Komolyzenével zár a VeszprémFest, az ünnepelt „bel canto” tenor, Juan Diego Flórez lesz az utolsó fellépő július 18-án. A perui származású operaénekes a világ legfontosabb operaházaiban énekelt karrierje során New Yorktól Milánón át Bécsig. A szervezők azt írják róla, "egyediségét magasra szökő, fényes hangszíne és könnyed előadásmódja adja, mely férfias eleganciájával, latinosan macsó stílusával keveredve varázsolja el a közönséget." A VeszprémFesten Donizetti, Verdi, Puccini, Bizet, Offenbach, Gounodés Bernstein darabjaiból is válogat, a koncerten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel Jader Bignamini.

Címkék