Még sose terveztél konyhát, így nem tudod, hogy hogyan is kellene elindulnod a kivitelezés rögös útján? Döntsd el a legfontosabb elemeket és paramétereket, hogy biztosan olyan legyen a kész konyha, amilyenre vágysz!

Kevés a hely? Nem akadály

Egy kis konyha is lehet csodaszép és stílusos! Az első és legfontosabb, hogy akár kicsi, akár nagy méretű konyha áll a rendelkezésedre, már a tervezés előtt érdemes kitalálni, hogy milyen fő elemei legyenek a helységnek. Ez azért lényeges, mert kicsi konyha esetén is spórolni kell a hellyel, de úgy, hogy az az összhatás tekintetében ne legyen zavaró vagy kevésbé ízléses. Nagy terek esetében mindenképp ki kell küszöbölni azt, hogy kongjon az ürességtől, így jól át kell gondolni a berendezést.

Kis konyha esetén a világos színek lehetnek a legnagyobb segítségedre. Világos falak, világos bútorok és persze a felfelé történő építkezés. A legjobb, ha egymás fölé is teszel a falra szekrényeket, polcokat, így nem lesz zsúfolt, mégis minden el fog férni.

Ugyanilyen fontos, hogy mindenképp vedd figyelembe, hogy mennyi fény jut a helyiségbe. A természetes fény függvényében érdemes átgondolni a mesterséges világítást is, hiszen nem minden konyha rendelkezik ablakkal.

Nagy konyhák

Ebben az esetben valamivel könnyebb dolgod van, de nagyon lényeges, hogy a teret kitöltsd a megfelelő mennyiségű elemmel. A színekkel való játék során is bővebb a paletta, hiszen bátran használhatsz sötétebb árnyalatokat is. Ha igazán nagy térrel rendelkezel, akár egy helyen lehet a konyha és az étkező is, így máshol nem kell erre figyelmet fordítani. Ez lehet ebédlőasztal is, de akár egy sziget is a konyhában. A lehetőségek tárháza végtelen.

Amennyiben sok az ablak, ezáltal pedig elegendő fény jut be a konyhába, így meglehetősen szerencsésnek érezheted magad. Akármelyik stílusú konyha híve vagy, a lényeg, hogy alaposan tervezd meg a számodra nélkülözhetetlen eszközöket és szekrényeket.

Modern vagy klasszikus?

Akármilyen stílusban is képzeled el álmaid konyháját, a lényeg, hogy megtaláld hozzá a megfelelő megvalósítást. A világos vagy szürke bútorok remekül mennek a natúr konyhához, amivel igazán modern hatást érhetsz el.

Ha inkább a klasszikus stílus a nyerő, akkor a faminta lehet a tökéletes választás, de akár ötövzheted is a kettőt. Ebben az esetben inkább a világos konyhabútorokat érdemes faerezettel kombinálni.

Ha úgy érzed, hogy ideje megtervezni álmaid konyháját, akkor mindenképp alaposan gondold át a lehetőségeidet, és nézz körül a Gemini-Duo oldalán, ahol rengeteg inspiráló ötlettel találkozhatsz, vagy olvashatsz róluk! Ha pedig készen vagy, akkor ne habozz, valósítsd meg mielőbb álmaid konyháját!