Időnként még az aktív kerékpárosoknak is szükségük van egy kis passzivitásra, hiszen ilyenkor ugyanis levezethetjük a hétköznapok alatt felgyülemlett feszültséget. Egy-egy önfeledt kerékpártúra ebben neked is segíthet, ráadásul nem kell kifárasztanod magad az út alatt! A kerékpározás világát ma már olyan innovatív piaccá varázsolták, hogy lehetőséged van elektromos kerékpár vásárlására is. A következő cikkben ennek használati előnyeiről olvashatsz bővebben.

Kinek való az elektromos kerékpár?

Azt hiszem, nem kell bemutatnom a kerékpározás előnyeit, hiszten jól tudjuk, hogy a testmozgás kiemelten fontos, és ez a mozgásforma az egészségünkre is jó hatással van. Azonban az elektromos kerékpár hallatán mindenki fejében felmerül a kérdés, hogy a lusták vagy a sportolók járgánya-e inkább. Ha eddig te is abban a hitben éltél, hogy a lusta embereknek való, akkor sajnos közölnöm kell, hogy tévedtél. Még egy néhány méteres tesztút sem bizonyítja ezt az elgondolást, és berögzül az a tény, hogy a bringások helyett ilyenkor a motor dolgozik. De lássuk, mi az igazság!

Amiért érdemes elektromos kerékpárt venni…

A kerékpárok tárháza ma már szinte végtelen. Az eltérő terepekhez és a speciális helyzetekhez, megannyi kerékpártípus kapható. Külön csoportba sorolhatóak például a gyerekkerékpárok, az MTB, a trekking/túra, a városi az országúti vagy összteleszkópos biciklik is. A vásárlás előtt leginkább a felhasználás jellegével kell tisztában lenni és ehhez mérten típust választani. Az egyes kerékpárok jellegzetességeiről érdemes a vásárlás előtt érdeklődni, ezt követően már rendelhetsz is online, még próbakör sem szükséges!

Mi a helyzet a hybrid kerékpárral? Kicsit eltérő a működési mechanizmusa. Ugyanúgy kezdünk el tekerni, mint egy normál bringa esetében, majd szinte megrészegít minket az érzés, hogy mennyivel gyorsabbak vagyunk, mint motor nélkül. Ebből nagy előnyünk is származhat, hiszen nem kell kifulladnunk az emelkedőkön, hanem a versenyzőkéhez hasonló tempóval haladhatunk előre.

Tehát nem csak az erőnkkel spórolunk, de olyankor is jól jön, ha nem szeretnénk nagyon megizzadni, például munkába járás vagy fontos események előtt.

Kiemelt elektromos kerékpárok

Ma már különböző típusú elektromos biciklik közül válogathatsz, de ahogy minden más termék vásárlása esetében, úgy az elektromos bringák kapcsán is fontos a megfelelő minőség.

A MaxBike kerékpáros szakértői segítenek megtalálni a számodra tökéletes kerékpárt, legyen az akár egy Neuzer vagy Cube bringa. Ez utóbbi például a minőségről, strapabíró jellegéről ismert, sőt, magas presztízse is megemlíthető a kerékpárpiacon. Szóval ha ezek mellett voksolsz, maximálisan elégedett leszel a biciklis élmények után. Nem is beszélve arról, hogy egy professzionális elektromos kerékpár évekig szolgál majd téged!