Mint a mesében: lesz is STRAND Fesztivál, meg nem is. Jóga, SUP, zene a tábortűznél, dj-k és gasztroélmények várnak a hosszú hétvégén mindenkit. Ráadásul ingyen.

A Covid-19 járvány második hulláma eléggé belepte Európát, ezért még július végén a magyar kormány meghosszabbította a fesztiválstopot: 500 fő feletti rendezvényt nem lehet csinálni Magyarországon még jó ideig. Így a balatoni fesztiválszezont is lenullázták voltaképp, bár akadtak szervezők, akik vállalva az 500-as limitet, megtartják a rendezvényüket (Bondoró Fesztivál, Völgyhétvégék, Veszprém-Balaton Filmpiknik stb.).

Ebbe a sorba állnak most be a STRAND Fesztivál szervezői: a fő fesztivál ugyan elmarad, de helyett rendeznek egy pici, családias és ingyenes esemény Zamárdiban.

A STRAND eredetileg augusztus 18-án nyitotta volna meg a kapuit, az új, SzabadSTRAND nevű fesztiválocska egy nappal később, 19-én kezdődik és 22-ig tart Zamárdi szabadstrandján. A szervezők így írtak az apropóról: „Az elmaradt fesztiválok nagy űrt hagynak idén a közönségben. A STRAND Fesztivál hangulatát idézi meg augusztus 19-től Zamárdiban a SzabadSTRAND. A négynapos eseményt elsősorban azoknak szánjuk, akik korábban már foglaltak szállást Zamárdiban, vagy úgy tervezték, hogy a Balatonon töltik az ünnep körüli napokat.”

Reggelente Cziráki Kittyvel lehet majd jógázni, naplementekor pedig SUP-ozásra lesz lehetőség koccintással. Újra lesz minden este Tábortűz Járai Márkkal és vendégeivel, fellép majd Szabó Benedek, Ohnody, Kama, Apey, Szivák Zsolt és maga Járai Márk a Halott Pénzből. A MOL Nagyon Balaton Terasz délutánonként és esténként a STRAND DJ-it vonultatja fel: itt lesz Dedmani & DJ Venom, Jumodaddy, Jokó, Elf és a szervező-házigazdák. A Dumaszínház csapatából Janklovics Péter és Szabó Balázs Máté lesz a SzabadSTRAND vendége.

A közönség bevonásával egy óriási festményt is készítenek majd. A Balaton ART szervezői a fiatal képzőművészt, Labrosse Danit kérték fel, hogy egy 10 méteres vászonra rajzolja le a Balatont. Az 500 mozaikkockás képet a résztvevők színezhetik ki. Az alkotás 10 darab, egyenként 2x1 méteres festményből áll majd. A végén ezeket elárverezik, tíz különböző jótékony ügyet támogatva vele.

Ezen felül lesz a gyerekeknek Játszóház Projekt sok társasjátékkal, Nagy Csobbanás vízi csatákkal és Kis STRAND Kaland is. A Séf a Parton nevű programnak Stoller Márton lesz a vendége, aki az etyeki +52 Event & Gastro Hall grill és BBQ-ben süt-főz.

Címkék