A lánykérés életünk egyik nagy pillanata, melyet a következő várva-várt esemény követ, az esküvő napja. A kezdeti hatalmas boldogságot pár nap múlva izgalommal és aggodalommal teli öröm váltja fel, hisz nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki az esküvőnk megszervezésének, hogy minden tökéletesen alakuljon a nagy napon. Mivel kezdjünk? Szükségünk van esküvőszervezőre? Honnan merítsünk ötleteket? Szolgáltatókat merre találunk? Egy esküvő megszervezése irdatlan összetett feladat. Egymásra épülnek az intéznivalók, és az elején nem látjuk át a tennivalókat, de ezzel mindenki így van. Szervezhetitek ti magatok az esküvőt, esetleg barátok vagy a családtagok segítségét kérve, vagy bízhatjátok esküvőszervezőre a dolgot. Egy valami viszont nagyon-nagyon fontos, úgy kell megszervezni, ahogy ti szeretnétek, ahogy ti álmodtátok meg.

Esküvőszervező igen-nem

Egy menyegző megszervezése igen sok idő- és energiaráfordítást kíván. Ha úgy érzitek, hogy nem tudjátok a megfelelő mennyiségű időt ráfordítani a megszervezésre, akkor érdemes elgondolkodni az esküvőszervező felkérésén. Azt viszont muszáj észben tartani, hogy ha azt akarjátok, hogy minden szuper legyen, a lagzi baki nélkül végződjön, ahhoz jócskán a pénztárcába kell nyúlni.
 
Az esküvőszervező kapcsolati hálózata hatalmas. Tudja a legújabb trendeket, divatirányzatokat, ismeri a legjobb helyszíneket és szolgáltatókat. Így ezt a tudást és a rutinját meg kell fizetni. Ha úgy érzitek, hogy a keret ezt nem bírná el, akkor engedjétek el. Szervezzétek meg ti magatok a ceremóniát! Vannak weboldalak, ahol minden segítséget megkaptok, és megtaláltok mindent, amire szükségetek lehet. Érdemes az Esküvőpalota oldalát is végignézni, mert szuper esküvői ötleteket és tippeket kaphattok.

Szervezéstől a nagy napig

Az első és legfontosabb, hogy kitűzzétek az esküvő napját és megbeszéljétek, hogy mekkora az a keret, amit az esküvőre tudtok fordítani. Érdemes egy minimális összeget elkülöníteni, mert előfordulhatnak váratlan kiadások.
 
A legfontosabb lépések, hogy lefoglaljátok az időpontokat az anyakönyvi hivatalban, a templomban és a kiválasztott rendezvény helyszínén. Ki kell választani az esküvői ruhát, a meghívó formátumát, és azt ki kell osztani a vendégeknek, melyet személyesen illik odaadni. És ne feledkezzetek meg az apróságokról, kiegészítőkről, melyek nagyon fontos kellékei egy esküvőnek. Esküvői cipő, a csokor, köszönőajándékok, mind-mind apró alapkellékei a nagy napnak.