Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Aktív

12 kilométeres szakasszal bővül a zalai bringaúthálózat

Az új kerékpárút a Kis-Balatont köti össze négy zalai településsel.

Egy újabb útvonallal gazdagodik a Balaton környéki bringaúthálózat: a „Kerékpárral a romantikus Zalában” című projektben szereplő négy település - Egeraracsa, Esztergályhorváti, Zalaszabar és Zalaszentmárton - ezentúl könnyebben elérhető lesz biciklivel a Balatontól, írja az MTI.

A fejlesztés célja az, hogy a térségbe látogató, kerékpáros turisták jobban megismerhessék a zalai vidék kulturális, épített és természeti értékeit, és az érintett településeket is közelebb hozza egymáshoz: a tervezett, 12 kilométeres nyomvonal mintegy 60 százalékkal lesz rövidebb a jelenlegi utak hosszánál.

Az új bringaút a Pannon Pleasure 12., a Zalavár-Balatonhídvég és a Nyugat-balatoni kerékpárúthoz kapcsolódik, emellett az országos kéktúra vonalak és a Via Sancti Martini zarándokút is elérhetővé válik innen. A kerékpáros útvonalat érintő településeken fedett pihenőhelyeket alakítanak ki, a látogatókat turisztikai attrakciókkal is várják a falvakban.

Az extra kitérő izgalmas opció azoknak, akik már jó párszor teljesítették a Balatoni bringakört, a zalai szakaszra azonban még egy kicsit várni kell: a kerékpárosbarát fejlesztések várhatóan 2021 októberében fejeződnek be.

A konzorciumi együttműködésben megvalósuló projekt vezetője a Zala Megyei Önkormányzat, a beruházás mintegy 650 millió forint európai uniós pályázati támogatással valósul meg.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, és szívesen felfedeznének valami újat, és persze azoknak, akik nyeregbe pattannának az enyhe télvégi napokon.

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Neked ajánlott

A