Müller Cecília országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján a hévízi tófürdő december 1-jén ideiglenesen bezárt. Ha feloldják a december 11-ig tartó járványügyi intézkedéseket, a gyógytó akár másnap újra kinyithat.

A tófürdő bezárásáról a hévízi önkormányzat tájékoztatta kedden az MTI-t. 

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház megbízott igazgatójára, Mándó Zsuzsannára hivatkozva az önkormányzat közölte: Müller Cecília országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján kellett bezárnia a mostanáig még nyitva tartó tófürdőnek. 
 

A kormányzati döntésektől függően, ha feloldják a december 11-ig tartó járványügyi intézkedéseket, a gyógytó már másnap újra kinyithat.

A kormányzati döntésektől függően, ha feloldják a december 11-ig tartó járványügyi intézkedéseket, a gyógytó már másnap újra kinyithat.

A már megvásárolt 10 illetve 20 órás bérletek kaucióját 2020. december 4-ig van lehetőség visszaváltani a tófürdő Schulhof Vilmos sétány felőli bejáratánál 9 és 12 óra között, olvasható a fürdő honlapján.

Továbbra is zavartalanul üzemel a fedett fürdőben a járóbeteg-ellátás, az aktív reumatológiai és elsőbbségi rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, elérhetők a fizikoterápiás kezelések és a diagnosztikai részlegek.

Nem vehetők igénybe azonban a medencékben végzett kezelések, mint a súlyfürdő és a víz alatti gyógytorna, de kádfürdőben az egyéni gyógyvizes fürdőzésre továbbra is lehetőség van.


 

A hévízi tófürdő a 2020. november 11-én bejelentett korlátozások után is nyitva tartott, csak a Festetics Fürdőház wellnessrészlegét és fitnesz termét zárták be.  Ez azért volt lehetséges, mert a fürdő a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház részeként működik, fürdőkezeléseket és gyógyászati eljárásokat nyújtva a betegei és vendégei számára, írta korábban a Termál Online.

Címkék