éjszakai élet

szerkesztés

Lesz jazz Paloznakon: megvannak az első fellépők 2021-re

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 12. 15. 15:25

2021. július 29-én a legendás Level 42, 30-án a latinos temperamentumú, fergeteges bulit ígérő Caro Emerald, majd 31-én a Kraak&Smaak jazztrió zenéje tölti be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

„A 2020-as, erőt próbáló év után még fontosabbá válik a felelősségteljes kikapcsolódás, ezt kínálják a Jazzpiknik szervezői a közönségnek. Lehetőséget arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro-élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térjünk vissza a mindennapokba” – olvasható a fesztivál közleményében.

Július 29-én egy igazi legendát, a ’80-as évek legendás jazz-funk fúziós együttesét, a Level 42 zenekarát repítik a Balaton-felvidékre a Paloznaki Jazzpiknik szervezői. A brit zenekar a jazz, a rock, a pop, a funky, illetve a soul és a blues elemeit vegyíti egyedi hangzásban. Olyan ismert dalokat hoznak a Jazzpiknikre, mint a Lessons in Love, a Something about You, vagy az It’s Over gigaslágerek.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Július 30-án napjaink egyik legizgalmasabb énekesnője, a holland Caro Emerald lép fel a nagyszínpadon. Stílusában ötvözi a popsztárok és a klasszikus hollywoodi dívák megjelenését. Koncertjeit a jazz, a tangó és a 90-es évek groovin' jazz egyedi ötvözete és érces hangja, dinamikus előadásmódja teszi felejthetetlenné. Európa-szerte kedvelt énekesnő, összesen másfél millió eladott albumnál jár.

Július 31-én, a három nap megkoronázásaként a Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a közönséget. A trió néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain (Coachella, Bonnaroo, Sziget). A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk–hiphop–acid jazz együttesévé.

Fotó: Chripko Lili – Jazzpiknik

A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkozik be a magyar szekció a kisebb színpadokon, jeles hazai képsivelői által.    

2020-ban
a járványhelyzet miatt kétszer is elmaradt a Jazzpiknik, a szervezők ígéretükhöz híven minden fellépőt próbáltak ismét lekötni a 2021-es évre. A szervezők megfogalmazása szerint a fesztivál „butikmérete” miatt biztonságosabb kikapcsolódási lehetőséget nyújthat közönségének. 

Fotó: Balkányi László - We Love Balaton

Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók.

A szervezők folyamatosan tájékoztatják a közönséget közösségi oldalaikon a további bejelentésekről.  

Hasonló tartalmak

Admin mode