Az önkormányzat egy 8000 négyzetméteres vízparti ingatlant vásárolt az Esterházy strand mellett. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki.

A terv az, hogy ezeken a parti részeken bárki számára elérhető legyen a Balaton, számolt be a Balatonfüred.hu.


"A város élt az elővásárlási jogával és 820 millió forintért megvásárolta a telket. Száz millió forintot saját forrásból, a fennmaradó 720 milliót pedig hosszú távú fejlesztési hitelből fizeti ki az önkormányzat. Az évi 1,2 százalékos, kedvező kamatozású hitel felvételét a kormány a napokban hagyta jóvá" – olvasható a város online híroldalán.

A cikk azt is megemlíti, hogy a megvásárolt ingatlan melletti területen Balatonfüred uniós pályázati forrásból parkosít.

Az önkormányzat összenyitja a Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant és az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet.

Az említett telekalakítással és az újonnan megvásárolt területtel, a két városi strand között egy jelentős partszakasz válik bárki számára nyitottá.  

Legutóbb a keszthelyi strand terveiről írtunk, ami 5 milliárd forintból valósulna meg és a teljes keszthelyi partszakaszt kihasználná.

Címkék