éjszakai élet

szerkesztés

Elmarad a Balaton Sound és a Művészetek Völgye is

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 04. 30. 14:51

Mivel 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet tartani augusztus 15-ig, a balatoni fesztiválszezon jelentős része kútba esett.

Nemrég írtunk arról a kormányzati bejelentésről, ami a koronavírus elleni védekezést némiképp átszabva enyhíti hétfőtől a vidéki emberek életét. A boltok nyitvatartása változik, kinyithatnak az éttermek teraszai, a szabadtéri strandok, viszont nem engednek augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényeket.

Ez a balatoni fesztiválszezont gyakorlatilag eltörli a föld színéről, a Sziget Sajtóiroda be is jelentette, idén elmarad a Sziget, a VOLT és a balatoni szempontból legfontosabb Balaton Sound is.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, erre a helyzetre nincs történelmi tapasztalat, a Sziget se maradt el a 27 éve alatt egyszer sem. Így fogalmazott:

"Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált. Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe."

Még dolgoznak azon, hogy miként kárpótolják azokat, akik már elővételben megvették a jegyeket. Várhatóan a pénzvisszatérítés és persze a 2021-es fesztiválokra való érvényesség is felmerül majd.

Nem lesz Művészetek Völgye sem

A MOL Nagyon Balaton programsorozathoz a Sound mellett zászlóshajóként tartozik a Művészetek Völgye, azonban ennek szervezői is bejelentették, hogy törölték a 2020-as fesztivált. Pedig jubileumi lett volna, ezúttal 30. alkalommal tartották volna meg.

Hivatalosan a 30. Művészetek Völgyét 2021. július 23. és augusztus 1. között rendezik meg. Az idei évet sem engedték el, ősszel ún. Völgyhétvégéket tartanak majd Kapolcson.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

Akiknek már volt jegyük az idei Völgyre, azoknak több opciót kínáltak fel. Elmehetnek a négy hosszú hétvégére ősszel (ez a Völgyhétvége), amiknek programja még nem fix. Átfoglalhatják a jegyüket, bérletüket a 2021-es Völgyre, de egy olyan nagylelkű opció is van, hogy pénzvisszatérítés helyett a szervezőknél hagyod a pénzed, támogatva a nehéz helyzetbe került fesztiválos csapatot. És persze a jegyvisszaváltás is lehetőség. Bővebb info itt.

Veszprém is pácban

Nem sokkal fentiek után a VeszprémFest szervezői is bejelentették a Facebookon, hogy elmarad az idei fesztivál (ahol Dido kétszer is fellépett volna). Jelenleg még tárgyalnak a fellépőkkel a hogyantovábbról, a jeggyel rendelkezőktől pedig türelmet kérnek. Várhatóan a jövő hét második felében jelentik be a kompenzációt.

A Jazzpiknik kitart

Május 1-én közölte a Paloznak Jazzpiknik szervezőgárdája, hogy ők nem törlik teljesen az eseményt, hanem az eddigi július 30. és augusztus 1. közötti időpontról átmozgatják augusztus 20-22-re. A szervezők célja a rendezvény eredeti fellépőkkel való megrendezése, az MF Robots már bele is ment a csúsztatásba a külföldi zenészek közül. A jegyek és bérletek visszaváltásáról később közölnek információkat.

Fontos pontosítás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök este az M1 hírcsatornán pontosította a bejelentést, miszerint augusztus 15-ig nem engedélyezik az 500 fő feletti rendezvények megtartását. Szavai szerint az 500 fő alattiakat sem lehet nyolcadik hó közepéig megtartani. Magyarán - a Balatonnál sem - lehet majd semmilyen rendezvényt tető alá hozni, legyen az falunap, süllőfesztivál vagy épp utcabál.

Hasonló tartalmak

Admin mode