Bár már megkezdtük a nyár utolsó hónapját, a szezon korántsem ért véget, dübörögnek a nyári programok. Borhétvégék, mozi, zene vacsora vagy éppen irodalmi művek kísérőjeként, de a fesztiválhangulatot is fel tudjátok eleveníteni egy-egy koncerttel. Íme a hétvégi programajánlónk!

Badacsonyi Bor7végék; Móló Park, Badacsony – Augusztus 6-tól

Bor7 helyett Bor7végékkel készülnek 2020. augusztus 6–23. között a badacsonyi Móló Parkban. A programfelhozatal pedig nem csak a hétvégékben merül ki, már az augusztus 6-i kezdés is csütörtökre vonatkozott, ekkortól élvezhetitek – az ínycsiklandozó borok és sajtok mellett – a koncertek tömkelegét. A mostani (augusztus 7–9.) hétvégén fellép péntek este 20 órától Csík János és a Mezzo, majd 22 órától a Dance Zenekar. Szombaton 20 órától kezd A Nyughatatlan zenekar, 22-től pedig DJ Juhász Bálint folytatja. Vasárnap a Bówly Roll zenekar muzsikál 20 órától.

Parázsló Nyitó; Pegazus, Szentbékkálla – Augusztus 6–9.

Egy izgalmas gasztroprojektnek lehetünk szem- és fül-, de leginkább ízlelő tanúi Szentbékkállán augusztus 6-tól (csütörtök) egészen 9-ig (vasárnap). A Parázsló projekt keretein belül a Pegazusban új barbecue finomságokat kóstolhattok meg, ezek mellé pedig még koncertekkel is készülnek, mint például a Rutkai Bori Bandával, de fellép a Müller Péter Sziámi And Friends is.

greCSÓKOLlár; Kálmán Imre Kulturális Központ, Siófok – Augusztus 7.

Augusztus 7-én, péntek este 19:00-tól Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László közös zenés irodalmi estre készül a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ teraszán. Az est témái között szerepel az ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás – mindez közös dalokban, új novellákban.  

Budapest Bár; Kultkikötő, Balatonboglár – Augusztus 7.

Kevés jobb dolog van egy szabadtéri nyáresti koncertnél: a Budapest Bár ráadásul 15. szülinapját ünnepli augusztus 7-én, pénteken 20:30-tól a balatonboglári Kultkikötőben. A zenekar hagyományaikhoz híven filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és más híres dalokat dolgoznak fel cigányzene kíséretében. Jegyet ide kattintva vásárolhattok 4900 forintért!  

Kertmozi a Festetics-kastélyban; Keszthely – Augusztus 7–9.

Újra reneszánszukat élik balatoni kertmozik, Keszthelyen ráadásul egy egészen különleges helyen, a Festetics-kastélyban a következő vetítéseken vehettek részt:

  • augusztus 7. (péntek), 21:00: Kincsem
  • augusztus 8. (szombat), 21:00: Csillag születik
  • augusztus 9. (vasárnap), 21:00: Zöld könyv
A jegyekről itt találtok bővebb infókat (csak jegypénztárban, személyesen tudtok vásárolni, 1200-1500 forintért).

Margaret Island; Presszókert, Veszprém – Augusztus 7.

A már 7 éves Margaret Island Veszprémben koncertezik augusztus 7-én, pénteken, a Várnegyedben lévő Presszókertben. A zenekar legfrissebb száma a Valahol alig pár hónapja jelent meg videoklippel együtt. Koncertezzetek fesztivál helyett! Jegyeket itt tudtok vásárolni a koncertre 4590 forintért. 

Zenés vacsora az arborétumban; Folly Arborétum, Badacsonyörs – Augusztus 8.

A badacsonyörsi Folly Arborétum június óta szervez nyáresti zenés vacsorákat, a mostani hétvége sem marad ki a sorozatból. Augusztus 8-án (szombaton) is élő zenével és speciális hétvégi menüvel várják a vendégeket. A fellépő Hajdu Klára & Cseke Gábor duó lesz, akik a jazz műfajában fogják fokozni a hangulatot.

Szelíd Balaton Túrák; Alsóörs – Augusztus 8.

A júniusban startoló Szelíd Balaton Túrák a Balaton-felvidék látnivalóit mutatja be környezettudatosan és lehetőség szerint kerülve a frekventált túravonalakat. A túrasorozat augusztus 8-i (szombati) megállója Alsóörs lesz, ahol a templomokat járhatjátok majd végig.
Jegyeket az eseményre a helyi Tourinform irodákban vásárolhattok 2-3000 forintért a programot megelőző nap 16 óráig! 

Címkék