Július utolsó két napján Paloznakra érkeznek a jazz világsztárjai: Mario Biondi, az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience, Candy Dulfer és a Kraak&Smaak is kirobbanó koncertre készül a 9. Paloznaki Jazzpikniken. De a magyar jazzélet színe-java is itt fog zenélni: Saya Noé, a Swing à la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann és az Amoeba Band is fellép a Fábián Julinak emléket állító színpadon.

A Paloznaki Jazzpikniken a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztroélményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamai kíséretében térhetünk vissza kedvenc fesztiválunkra. Idei újdonság a Jazzpiknik és a Nekem a Balaton kollaborációja, és mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat: idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál.

Sztárfellépők a Jazzpikniken

Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a Jazzpiknik. Biondit egy igazi legenda követi; a világ leghíresebb funky zenekarának utódja, az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience látogat el Paloznakra.

Július 30-án a Mörk pörgeti fel a pénteki közönséget. Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues keveredik a zenéjükben, mely eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár. Őket követi Rúzsa Magdi, akinek hangja és kisugárzása összetéveszthetetlen, zenéje egyedi atmoszférát teremt, és most különleges show-val készül.

Július 31-én a német jazz kollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Az együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. Őt követi a világhírű holland szaxofonkirálynő, Candy Dulfer. A három nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a piknikezőket.

A Fábián Juli Színpadon örömzenél a magyar jazzélet színe-java

Fábián Juli a kezdettől fogva fontos szerepet töltött be a Jazzpiknik életében; „Juli személyisége és energiája része volt és marad is a fesztiválnak” – nyilatkozta Valde Orsolya, fesztiváligazgató. Az énekesnő a Jazzpiknik indulása óta hajtóereje és múzsája volt a pikniknek, így az emlékére a korábbi kis színpadot – ahol anno debütált Paloznakon – 2018-ban átkeresztelték Fábián Juli Színpadra. Itt lépnek fel minden évben a magyar jazzélet jeles művészei, hogy a nemzetközi fellépők mellett a hazai jazz élvonala is képviseltesse magát.

Július 30-án, pénteken Saya Noé jegyzi a nyitókoncertet, őt követi a Swing á la Django Herrer Sára közreműködésével, majd a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann sikersorozata, a Jazzkívánságműsor érkezik a színpadra, azt est zárásaként pedig improvizatív jazzetűdök hangzanak fel a Jazzpiknik „Játszóházában”. A szervezők idén indítják el a kezdeményezést, mely során összehozzák a Jazzpikniken fellépő zenészeket egy hatalmas örömzenélésre.

Július 31-én, a szombati záróesten a Sebestyén Patrik Sextet lép fel, utánuk a Nagy Emma Quintet formációja érkezik, majd az Anima Sound System Jazz Session varázsolja el a közönséget, a színpadot az Amoeba koncertje zárja.

Nekem a Jazzpiknik – Balatonrajongók, ha összeállnak

„Nekem a Jazzpiknik” névvel Paloznakon debütál a Jazzpiknik és a Nekem a Balaton kollaborációján alapuló kollekció, a limitált szériában a nyári szezon elengedhetetlen darabjai találhatók meg. Ördög Nóra és Nánási Pál szerelemprojektjével, a Nekem a Balatonnal bútorozik össze idén nyáron a Jazzpiknik; a fesztivál alatt a paloznaki dűlőkben állomásozik majd Nánásiék truckja.

A Jazzpiknik az autizmussal élő rászorulókat segíti

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Az autizmus sokakat elszigetel a környezetüktől, azonban együttes erővel segíthetünk, hogy biztonságosabbnak érezzék a világot. Az Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy olyan világot teremtsen, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válhatnak. Ehhez társadalmi és egyéni szinten is változásokat kell elérniük. A Jazzpiknik támogatásával az alapítvány „AUTTALENT 2021 - Együtt a tehetségekért!” elnevezésű tehetséggondozó program tőkelapját növeli.

Jegyek és bérletek még kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók. A bérlettel mindhárom napon kapunyitástól hajnalig tiéd a jazz! A rendelet szerint a pikniken kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni – életkortól függetlenül –, a szervezők ennek megfelelően készülnek. A részletes programot itt találjátok.

Címkék