Jó hírekre számíthatnak a balatoni bringások: Balatonfüreden kerékpáros központ épül, Tihanynál pedig világító utakkal teszik biztonságosabbá az esti tekerést. Aktuális biciklis hírek következnek!

Modern és letisztult, mégis funkcionális – így írnak a Balatoni Bringakör balatonfüredi szakaszánál épülő kerékpáros központról. A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és Balatonfüred Város Önkormányzata a BalatonBike365 program keretében létrejövő, 100 nm-es épületet vehetnek majd birtokba a bringás turisták. A BalatonBike365 Port névre keresztelt központban lehet majd bérelni klasszikus és elektromos kerékpárokat, lesz szerviz, kisebb kiegészítők vásárlására is lesz lehetőség, valamint kávézó is várja majd a bringásokat – írta meg a hirbalaton.hu.

A Kisfaludy stranddal szemben lévő telken a munkálatok 2021 szeptemberében elkezdődtek, várhatóan 2022 tavaszán fejeződnek be. A szolgáltató központban éves szinten minimum 9 hónapos nyitvatartással számolnak. Ehhez hasonló központot terveznek Balatonföldváron és Keszthelyen 2022-ben. 

Világító kerékpárutak

November végéig az országban nyolc kerékpárúton, köztük Tihanynál is világító kerékpárutak fogják szolgálni a kényelmesebb és biztonságosabb esti tekerést, erről a Telex számolt be. Tavaly az egyik esztergomi kerékpárút burkolatába kevertek világító szemcséket, a műszaki megoldás eddig sikeresnek tűnt, ezért folytatják most – egyelőre kísérleti jelleggel – más területeken is. Heteken belül az autósok is találkozhatnak világító záróvonalakkal: a 710-es főút esetén azt vizsgálják majd, hogy a festés milyen mértékben növeli a Balatonfűzfő-Papkeszi körforgalom éjszakai láthatóságát, közlekedésbiztonságát – teszik hozzá.

Címkék