Bréking / aktív

szerkesztés

Új vitorlás- és kajak-kenu-megállópontot kap Balatonfüred

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 12. 09. 16:52

A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ alkalmas lesz túravitorlázók fogadására és nemzetközi szabadidős események lebonyolítására is.

A Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu melletti területen létrejövő megállópont célja, hogy a vízi sportokat minden érdeklődő számára elérhetővé tegye és népszerűsítse a balatoni vízitúrázást – számolt be a december 8-i ünnepélyes alapkőletételről a Magyar Vitorlás Szövetség.

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ kikötője mintegy 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisport-eszköznek biztosít majd helyet. Ezenkívül a túravitorlázók fogadására is gondolnak, így több vendéghely is lesz a kikötőben. A megállópont lehetőséget adhat akár nemzetközi szabadidős események lebonyolítására, külföldi sportolók, vitorlázók, vendégek fogadására is.

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

Az ünnepélyes alapkőletételen Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója, dr. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kollár Lajos miniszteri tanácsadó, a BVSZK Nkft. ügyvezetője, dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke vett részt.

Hasonló tartalmak

Admin mode