Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / balaton

szerkesztés

Iszapkoktél és algafröccs – Kreatív strandakcióval hívják fel a figyelmet a Balaton ökológiájára

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 08. 12. 13:21

Ideiglenes ökológiai tematikájú bár nyílik a fenyvesi strandon. Az extra koktélokkal és fagyikkal, valamint más programokkal az emberek figyelmét szeretnék felhívni az egészséges balatoni ökoszisztéma fenntartásához.

„A Balaton partját az ember nagymértékben beépítette és átalakította az elmúlt másfél évszázadban az éppen aktuális igényei alapján, a tóhasználatban, vízgazdálkodásban, településfejlesztésben számtalan nem fenntartható gyakorlatot eredményezve. Ikonikus tavunk élővilágának emiatt rengeteg kihívással kell szembenéznie, melyeket a klímaváltozás tovább árnyal”

– írja a szabadonbalaton sajtóközleményében. Az ökológiai-kulturális témákkal foglalkozó oldal augusztus 14-én szombaton egy C:N:P bár elnevezésű strandakciót szervez a balatonfenyvesi Nagystrandon. Olyan korábban is bevetett klasszikusokkal készülnek, mint az iszapkoktél, az algafröccs és az algafagyi, de az érdeklődők idén kipróbálhatják az erjesztett vízparti élőhelylevet és vízinövény-falatkákat is.

A Balaton-specifikus frissítők a tó életében lezajló ökológiai folyamatokra reflektálnak

Fotó: Szabadonbalaton

A bár választékán túl ökológiai, vízminőségi témájú beszélgetésekkel is készülnek erre a napra. A program célja, hogy felhívja a helyi lakosok, turisták és döntéshozók figyelmét egy fenntartható „balatoni jövő” alakítására.

A szabadonbalaton augusztus 14-i eseménye ingyenesen látogatható.

Hasonló tartalmak

Admin mode